Diyarbakır'daki Burger King ile Starbucks şubelerine giren bir grup, tekbir getirerek İsrail aleyhine slogan atmış, restoranlarda oturanlara saldırmış ve bu restoranlara zarar vermişti. Restoran sakinlerinin gruptan kaçtığı görüntüler sosyal medyada çok konuşulmuş ve bu görüntüler üzerinden o grup, eleştiri yağmuruna tutulmuştu. 

DİYARBAKIR BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

Aynı gün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Burger King ve Starbucks şubelerine girerek tekbir getirip İsrail aleyhine sloganlar atan grup hakkında soruşturma başlatılmıştı. 

Gan3

BENZER GÖRÜNTÜLER GAZİANTEP'TEN

Bu haberin üzerinden çok geçmeden benzer görüntüler bu kez Gaziantep'ten geldi. Sosyal medya platformu X'te paylaşılan görüntülerde, "Katil İsrail iş birlikçi Sturbucks" sloganı atan bir grubun, içinde oturan insanların bulunduğu Sturbucks'a yöneldikleri ve içeri girmek istedikleri görülüyor.

POLİS ENGEL OLDU

Görüntüye göre, tekbir getirip "Allahuekber" nidaları da atan gruptakilerin, orada bulanan birkaç polis tarafından içeriye girmeleri engelleniyor. Tekrar caddeye yönelen grup, aynı sloganları atmaya devam ediyor.

Gan4 

DİYARBAKIR'DA NE OLMUŞTU?

Diyarbakır'da bir grup, Kayapınar ilçesinde bulunan Mahabad Bulvarı'ndaki Starbucks şubesi ile Sur ilçesinde bulunan Burger King şubesine saldırı düzenledi.

Gan5

ÇALIŞAN VE MÜŞTERİLERİ DARBETTİLER

İsrail aleyhine slogan atan grup iş yerlerine maddi hasar verdi. Tekbirler eşliğinde zincir restoran ve kafe şubesini basan grubun bazı çalışan ve müşterileri de darbettiği belirtildi.

"KİŞİLERİN HUZURUNU BOZMA" SUÇUNDAN SORUŞTURMA

Olayla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı “Mala zarar verme” ve “Kişilerin huzur ve sükununu bozma” suçlarından soruşturma başlattı. Emniyete, gruptakilerin kimliğinin tespiti için talimat verildi.