Diyarbakır'da bir grup, Kayapınar ilçesinde bulunan Mahabad Bulvarı'ndaki Starbucks şubesi ile Sur ilçesinde bulunan Burger King şubesine saldırı düzenlemişti.

ÇALIŞAN VE MÜŞTERİLERİ DARBETMİŞLERDİ

İsrail aleyhine slogan atan grup iş yerlerine maddi hasar vermiş, tekbirler eşliğinde şubelerdeki bazı çalışan ve müşterileri de darbetmişti.

Bkc4

TÜM TÜRKİYE TEPKİ GÖSTERDİ

Baskına iliştkin görüntüler, sosyal medya platformlarında paylaşılmış ve tüm Türkiye'nin tepkisini çekmişti. 

Tepkiler üzerine harekete geçen Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, “mala zarar verme” ve “kişilerin huzur ve sükununu bozma” suçlarından soruşturma başlattı. 

Bkc5

16 KİŞİ GÖZALTINDA

İçişleri Bakanlığı, bu gruptan 16'sının gözaltına alındığını duyurdu.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "22 Haziran 2024 Cumartesi günü Diyarbakır Sur ve Kayapınar ilçelerinde iki ayrı işletmeye giren 16 şahsın işlemleri Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünce yapılmaktadır. Bugün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edileceklerdir." denildi.

Bkc6

YENİ GÖRÜNTÜ PAYLAŞILDI: İHMAL Mİ VAR?

Soruşturma ve gözaltılara rağmen bu olay Türkiye'de en çok konuşulan konulardan biri olmaya devam etti. Gün içinde sosyal medya hesaplarında baskına ilişkin farklı bir görüntü paylaşıldı.

MÜDAHALE GÖRÜNMÜYOR

Olaylar büyümeden önce çekilen videoda, olay yerinde bulunan polis ve bekçilerin gruba müdahale etmedikleri görülüyor. 

Bu sayede şubelere giren gruptakilerin, kişileri darbetme ve mallara zarar verme fillerine yol açıldığı konuşuluyor. 

GAZİANTEP'TE POLİS ENGELLEMİŞTİ

Bu olayın bir benzeri de aynı gün Gaziantep'te yaşanmıştı. Ancak Starbucks önünde önlem alan polis, slogan atıp tekbir getiren grubun müşteri dolu şubeye girişine izin vermemiş ve Diyarbakır'daki görüntülerin bir benzeri ortaya çıkmamıştı.  

DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NİN AÇIKLAMASI

Bu görüntülerle ilgili Diyarbakır Valiliği'nden bir açıklama geldi. 

Açıklamada, "22 Haziran 2024 tarihinde ilimizde bir işyerine yapılan eylemle ilgili olarak bazı sosyal medya hesaplarında; bekçilerin olaya seyirci kalıp eylemcilerin içeriye girmelerine müsaade ettikleri şeklinde paylaşımlar yer almaktadır. Oysaki bu görüntüler eylemcilerin bekçiler tarafından dışarıya çıkartılması esnasında çekilmiştir." denildi.