Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasında çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 15'e yükseldi. Yangın, 20 Haziran akşam saatlerinde Diyarbakır’ın Çınar ilçesi Köksalan ve kırsal Yazçiçeği mahalleleri ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi Yücebağ ve Yetkinler kırsal mahallelerinde başladı.

YANGININ YAYILMASI

Rüzgârın etkisiyle geniş alanlara yayılan yangın, kırsal bölgelerdeki çok sayıda yerleşim yerinde etkili oldu. Yangında can ve mal kaybı yaşandı.

HAYATINI KAYBEDENLER VE YARALILAR

Yangında yaralanan ve Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören 56 yaşındaki Kerime Erdenli'nin hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 15'e çıktı. Yangında 70'ten fazla kişi yaralandı.

BİNLERCE HAYVAN TELEF OLDU

Yangında binlerce hayvan telef oldu. Yangının etkili olduğu bölgelerdeki hayvanların vücutlarının yanması sonucu büyük acı çektikleri ve bu nedenle kesime gönderildikleri belirtildi. Kamyon kasasında kesimhaneye nakledilen ve vücutlarının yandığı görülen koyunların çektiği acı yüzlerinden okunuyordu. Maruz kaldıkları alevler sebebiyle koyunların beyaz tüylerinin siyaha döndüğü, derilerinin kömürleştiği görüldü.

Diyarbakir Yanan Koyunlar 23062024 Gorsel1