TBMM Dışişleri Komisyonu'nda bilgi veren Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, dün itibarıyla 700 kişinin Gazze'den tahliye talebi ilettiğini belirtti. 

Ahmet Yıldız'ın konu ile ilgili verdiği bilgilere göre; dün itibarı tahliye talebini iletenlerden 322'sinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 214'ünün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yakını Filistinli ve 55'inin ise kurum personeli olduğu belirtildi. 

HAKAN FİDAN'DAN TAHLİYE AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği Mısır ziyareti sırasında, İsrail'deki tahliyelere ilişkin şu değerlendirmede bulunmuştu: 

"Tahliyeler konusunda şimdilik şunu söyleyebilirim: Yine Mısır makamlarıyla ve İsrail makamlarıyla bu konuda yakın işbirliği içeresindeyiz. İçeride yaklaşık 300 civarında çifte uyruklu Türk vatandaşımız bulunmakta. Bunlardan 30’unun tahliyesini başardık. Ama sınır kapısı kapalı olduğu için çalışmalarımız hali hazırda devam etmekte. Bunların listesi gerek İsrail tarafında, gerek Mısır tarafında ilgili makamlara verildi. Çalışmalarımız bu nokta da devam ediyor"