Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Halk TV Yazı İşleri Müdürü Dinçer Gökçe’nin ‘halktv.com.tr’ yayınlanan “çete lideri olmakla suçlanan Turhan Döner ve Emirhan Döner’e tahliye kararı” başlıklı haberine ilişkin ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı.

KİTAP ÖZETİ CEZASI

Dün gözaltına alınan Gökçe, adli kontrol şartı ile serbest kalırken ilginç bir ceza da aldı.

Hakimlik, Dinçer Gökçe’nin basın özgürlüğü ve basın hukuku alanında iki kitap okuyarak özet çıkarmasını istedi.

dincer-gokce-kitap (1)

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Halk TV isimli internet sitesinde 26 Ekim’de yer alan “Çete lideri olmakla suçlanan Turhan Döner ve Emirhan Döner’e tahliye kararı” başlıklı haberin içeriğinde “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçunun unsurlarını oluşturacak nitelikte söz ve beyanlar bulunduğunu değerlendirerek resen soruşturma başlatmıştı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “Çete lideri olmakla suçlanan Turhan Döner ve Emirhan Döner’e tahliye kararı” başlıklı haberinde, yedi suçtan 44 yıl hapis cezası alan Emirhan Döner ile 34 yıl hapis cezası alan Turhan Döner’in tahliye kararının gerçeği yantımadığı bildirilmişti.

HAPİS CEZALARINI ÇEKİYORLAR

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan incelemede, haber içeriğinde adı geçen Turhan ve Emirhan Döner’in tahliye edilmedikleri, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’nce verilen ve kesinleşen hapis cezalarını Kırıkkale ile Edirne Kapalı İnfaz Kurumunda çekmekte oldukları belirtilmişti.

‘GERÇEĞE AYKIRI VE YANILTICI’

Yine aynı haberde geçen çete lideri ve örgüt üyelerinin tahliye edildiğine dair ifadelerin gerçeğe aykırı ve yanıltıcı nitelikte olduğu, kamuoyu nazarında yargıya olan güven ve itibarı zedeleyici nitelik taşıdığı ifade edilmişti.

Dinçer, hakkında “Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alanen Yayma” gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında dün gözlatına alınmıştı.