Dilan Polat ve eşi Engin Polat, tahliye edildikleri haberini sosyal medyada paylaştıkları bir video ile kutladı. Çiftin tahliye sevincini videoya çekerek takipçileriyle paylaşması, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı ve kamuoyunda geniş tepki topladı. Ünlü gazeteciler, Polat çiftinin bu tutumunu eleştirerek köşe yazılarında sert yorumlarda bulundu.

Dilan Polat-4

AHMET HAKAN: ŞIMARIKLIK İLE ŞAİBE ARASINDA POLATLARIN TAHLİYESİ

Önce Dilan Polat Ardından Engin Polat. Tahliye kararlarıyla beraat etmiş olmadılar. Yargı süreci devam ediyor. Bunların farkındayım. Fakat buna rağmen canım sıkkın. Canımı şu iki şey sıkıyor:

- BİR: Gidişat öyle gösteriyor ki alacakları ceza esaslı olmayacak, dağ fare doğurmuş olacak.

 -İKİ: Polatlar, bu tahliye kararlarının ardından şımarık rüzgarlar estirmeye devam edecekler.

  • Şaibeli işler yap / Şımardıkça şımar / Tutuklan / Tahliye edil.
  • Şaibeli işler yap / Şımardıkça şımar / Tutuklan / Tahliye edil.
  • Şaibeli işler yap / Şımardıkça şımar / Tutuklan / Tahliye edil.

MELİH ALTINOK: DİLAN VE ENGİN POLAT DAVASINDAN KİMSE DERS ALMAMIŞ

Dilan ve Engin Polat davasında dün yeni tahliyeler vardı. 28 sanıklı davada ara kararını açıklayan mahkeme, Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu tüm tutuklu sanıkların tahliyesine hükmetti. Ne var ki medyanın her ayrıntısının üzerinde durduğu, mahkeme üzerinde ağır baskı oluşturduğu bir ortamda kararın hukukiliğinden şüphe etmek zor. Kararın hemen ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 5 tutuklu sanığın tahliye edilmesine itirazını yaptı.

Dilan-4

Karar reddedildi ama bu beraat anlamına gelmiyor. Yargılama sonucundan da ne çıkacağı belirsiz.Ancak tepkilere bakılırsa kamuoyunda adaletin tesis edildiğine dair bir kanaat yok. Bu olaydan ders çıkaranı da ara ki bulasın. Dilan ve Engin Polat çifti ise her ne yaptılarsa ortaya çıkmasına neden olan şeyin sosyal medyada antipatik olmak için harcadıkları yoğun çaba olduğunun farkında bile değiller. Tahliyelerin ardından yaptıkları paylaşımlarda "Bonnie ve Clyde" pozları verip "enercii" diye şımarıkça kulakları tırmalamakta, insanları sinir etmekte ısrarcı olmaları başlarının beladan kurtulmayacağının göstergesi. Daha acı olanı ise yargıya ve Polatlara kızan koca koca adamların ve kadınların matah bir şey söylemiş gibi "Abi çalacaksan büyük çalacaksın" diye söylenmeleri.

D İ L A N P

MEVLÜT TEZEL: VATANDAŞLA DALGA GEÇSİNLER DİYE Mİ SERBESTLER?

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan ve 40 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan Dilan Polat ile eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 şüphelinin yargılandığı davada tüm sanıklar için tahliye kararı çıktı. Ve Dilan Polat sosyal medya hesabından yaptığı ilk paylaşımda 'Alo Engin' deyip 'Enerji' şarkısını söyledi, iyi mi? Dört rapor ile tespit edilen hırsızlık 500 milyon TL! Sahte fatura, 170 milyon TL! Aile şirketi arasında sahte fatura 500 milyon TL! Kanuna aykırı kayıt dışı para tespit edilmişken ve bu kadar ciddi suçlama varken 10 ay sonra tahliye kararı nasıl çıkar?

Bu kararı alanlar gerekçelerini tek tek açıklamalılar! Polisin emrine verilen lüks otomobilleri de geri alınca bunlar sosyal medyada şov yapar! Adalet isteyen vatandaşlarla dalga geçerler! Bu karardan sonra vergi kaçıranlar, kara para aklayanlarla ilgili mücadelede kamuoyu desteği nasıl sağlanır? Bundan sonra her tartışmalı hukuk kararında ilk örnek gösterilecek olan Polat Ailesi olacak! Bu tartışmalı kararla, alın teriyle, namusuyla para kazanıp, vergisini kuruşu kuruşa ödeyen vatandaşa verilen mesajın ne olduğunun farkında mısınız? Şimdi "Bakın işte böyle" der gibi 'Enerji' şarkısı söyleyip vatandaşla, adaletle dalga geçiyorlar. Yazık, çok yazık!

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu