Kara para aklama iddiasıyla Türkiye'nin gündemini meşgul eden Dilan Polat Engin Polat çifti dün gece evlerinde gözaltına alındı. Daha önce mal varlıklarına el konulan çiftin yakınları; Sinem Sıla Doğu, Sezgin Polat ve Ahmet Gün’ün de aralarında olduğu 17 şüpheli de polis ekiplerinin düzenlediği operasyon ile gözaltına alındı. 

Yaşanan sıcak gelişmelerin ardından, Aziz Akova ile Gündem Özel programına konuk olan gazeteci Emrullah Erdinç, operasyona ilişkin detayları aktardı. 

GÖZALTI SAYISINDA ARTIŞ OLABİLİR

Gazeteci Erdinç, operasyon kararının dün saat 17.00 sıralarında alındığını ancak polis ekiplerinin operasyon için gece saatlerini beklediğini belirtti. 

Öte yandan Erdinç, Polat çiftinin gözaltına alınanları arasında avukatlarının da olduğu bilgisini paylaşırken, gözaltına alınacak kişi sayısında artış yaşanabileceğini söyledi. 

'UZUN SÜRE ÇOCUKLARINIZI GÖREMEYECEKSİNİZ' MESAJI

Emrullah Erdinç, Polat çiftinin gözaltına alınırken polis memurları tarafından çocukları ile vedalışmaları istendiğine dikkat çekerek, "Polat tam çıkacakken, 'isterseniz çocuklarınızla da vedalaşın' diyerek, Polat ailesine uzun bir süre çocuklarınızı göremeyeceği mesajı verilmiş" dedi.

ENGİN POLAT VE SILA DOĞU'YA AYAĞINI İNDİR UYARISI

Gözaltına alınan Dilan ve Engin Polat rutin kontrol için sevk edildikleri hastanede ayak ayak üstüne atınca polis tarafından uyarıldı. Gazeteci Erdinç, polisin bu hareketi ile 'karşınızda devlet var' mesajı verdiğinin altını çizerek, "Engin Polat'ın sağlık kontrolünde beklerken bacak bacak üstüne attığı görüldü. Işte orası çok önemliydi. Çünkü hemen polis ona müdahale etti ve 'Ayağını indir' dedi. Aynı şekilde Sıla Doğu'ya da 'ayağını indir' diyerek, 'karşınızda devlet var' mesajı verildi. Sonrasında da onlar bir toparlandılar. Neye uğradıklarını şaşırdılar... Nitekim de sağlık kontrolünden geçirildikten sonra da polis ellerine kelepçeyi taktı" diye konuştu.  

Gözaltı süreci ve sonrası ile ilgili yaşanan tüm gelişmeler, Aziz Akova ile Gündem Özel programında...