Dilan Polat, eşi Engin Polat ile birlikte tahliye olmasını video çekerek kutladı ve sosyal medyada paylaştı. Dilan Polat ve Engin Polat için verilen tahliye kararı, Türkiye'nin ünlü gazetecilerini çileden çıkardı... EKRAN HABER, gazetecilerin isyanını derledi... Peki kim, ne dedi? İşte o tepkiler...

FATİH ALTAYLI: "BAŞTAN AŞAĞI REZİLLİK"

Fatih Altaylı, X hesabından yaptığı yorumda "Devir bunların ve bunlar gibilerin devri" dedikten sonra başlığı attı: "Baştan aşağı rezillik"... Fatih Altaylı şöyle değerlendirdi: "Ülkede hak hukuk adalet kalmayınca utanma da kalmıyor ve sonuç bu. Kaldığı yerden devam.  Çünkü tek bildikleri bu.  Çekinme ders alma gibi bir şey söz konusu değil. Çünkü devir bunların ve bunlar gibilerin devri. Baştan aşağı rezillik"

Fatih-3

CÜNEYT ÖZDEMİR: "DEMEK Kİ NEYMİŞ?"

Cüneyt Özdemir ise "Demek ki neymiş?" diye sorduktan sonra kendisi cevapladı: "Para, ‘adaleti’ herkesin gözüne soka soka böyle satın alırmış!"

Cunyt

NEVŞİN MENGÜ: "İBRETLİK"

Nevşin Mengü, tepkisini "Devlet üç kuruş vergi için marangoz atölyesi basar, kuru kayısının peşinde koşarken
Suç işlemek için örgüt kurma, naylon fatura için dümenden şirket kurma gibi suçlarla suçlanan Polat çiftinin göbek ata ata tahliye olması da gerçekten ibretlik
" diyerek ifade etti.

Nevsin

ECE ÜNER: "KÜSTAHLIĞA DÖNÜŞTÜ"

Ece Üner, tahliye için "Kara para aklamanın ceza görmeyeceğine güvenen bir küstahlığa dönüştüğü… En sağlam ortaklığın suç ortaklığı olduğunun ispatı gibi bir gün…" yorumunu yaptı.

Eceuner

NİHAT SIRDAR: "TAHLİYEDEN ANLAYIN"

Radyocu Nihat Sırdar ise tahliye kararına "Yasadışı bahis işinin ne kadar büyük olduğunu, kimlerin bundan nemalandığını Engin Polat’ın tahliyesinden anlayın" yorumuyla tepki gösterdi.

Nihatsirdar

MURAT AĞIREL: "USULÜ ÖĞRENDİNİZ ARTIK"

Murat Ağırel, kararı şu cümlelerle değerlendirdi: "Polat davasında tutuklu sanıkların tahliyelerine karar verildi. Tutukluluk halinin devamını isteyen Savcı muhtemelen itiraz edecek.Sanırım sonuç değişmeyecek.Yargılama tutuklu olmadan devam edecek. Ölüyoruz,bitiyoruz ,yürüyemiyoruz martavallarının ne kadar boş olduğunu da bugün herkes gördü.Kaldıkları yerden aynı rezilliklerine,utanmazlıklarına devam ediyorlar. ‘’Vallahi ,billahi onlar yapmadı miki yaptı’’ sosu ile hazırlanan uzmanların dahi anlayamadığı MASAK raporları  ve mahkemeye sunulan bu iddianame ile tahliye olmamaları aslında şaşırtıcıydı! Tahliye olmaları beraat anlamı taşımıyor elbette.Hatta vergi usul kanunundan muhtemelen ceza alacaklar. Bakın 4 rapor ile tespit edilen hırsızlık ,500 Milyon TL sahte fatura ,170 Milyon TL aile şirketi arasında sahte fatura, 500 Milyon kayıt dışı para… Stoklarda fazla mal var ,olmayan ürünler satılmış ama raporu hazırlayanlar problem görmemiş! Yani böylesi bir resmi rapor dahi  hırsızlık var ama yasal hırsızlık dedi! Ticaret ile uğraşıp kuruşun vergisini aksatmadan ödeyen namuslu iş insanları  ,kümesteki kaz görünen uyurken dahi vergi ödeyen vatandaşlar sizlere sesleniyorum. Usulü öğrendiniz artık"

Murat-4

EKRANHABER.COM
 

Editör: Emre Kulcanay