"Dilan Polat cezaevinden çıktı mı? Son dakika Dilan Polat hapisten neden çıktı" sorusu vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Engin Polat ve Dilan Polat'ın da bulunduğu birçok şüpheli hakkında, "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi" kanunlarına muhalefet suçlamalarıyla operasyon düzenlendi.

Dilan-Polat-3

DİLAN POLAT CEZAEVİNDEN ÇIKTI MI, TAHLİYE OLDU MU?

İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleşen operasyon neticesinde çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. 4 gün süren ifade işlemleri sırasında, "kara para aklama" suçlamasıyla soruşturma başlatılan sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezi sahibi Dilan Polat ve eşi Engin Polat tutuklandı. 

Dilan-Polat-4

Dilan Polat ve ailesinin lüks yaşantısı, vergi kaçırma ve kara para aklama suçlamalarıyla cezaevine girmesi kamuoyunda geniş yankı buldu. Polat Ailesi davasıyla ilgili her detayın merak edildiği bir dönemde, MASAK raporu ve tutuklu yargılanma kararı gündemdeki yerini koruyor.

Dilan-Polat-1-1

Son olarak, HSK kararnamesiyle soruşturmanın başındaki savcının görev yeri değiştirildi ve soruşturmayı yürüten polisler tayin oldu. Bu durum, soruşturmanın kapanabileceği iddialarını beraberinde getirdi.

Gazeteci Murat Ağırel'e göre, Polat davasının kapatılma ihtimali arttı. Soruşturmanın, yasadışı ayağının ünlü bir isme uzanması üzerine müdahale edildiği iddiaları konuşuluyor.

Dilan-Polat-2

Gazeteci Mehmet Özışık ise Dilan ve Engin Polat çiftinin avukatından aldığı bilgilere dayanarak, sadece vergi kaçırma suçlamasından ceza alacaklarını ve çıkış tarihinin yılbaşından hemen sonra olabileceğini ifade etti. Avukat Kaya'ya göre, Dilan Polat'ın daha önce çıkma ihtimali yüksek, çünkü kendisi dosyanın en masum ismi olarak görülüyor.

Bu bilgiler ışığında, Dilan ve Engin Polat çiftinin duruşması Mart ayında yapılacak gibi görünüyor.