Sosyal medyada yaşadığı lüks hayatıyla dikkatleri üzerine çeken Dilan Polat, tüm Türkiye'nin gündemi olmuştu. Zenginliğiyle herkesin merakını toplayan Dilan Polat, MASAK'ın da radarına girmiş ve kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklanmıştı. Son olarak 7 aydır tutuklu halde bulunan Dilan Polat'ın cezaevinde intihara kalkıştığı, psikolojisinin çok bozuk olduğu ve hastaneye kaldırıldığı ortaya çıktı. Bu gelişmeler, "Dilan Polat cezaevinden çıkabilir mi" sorusunu gündeme getirdi. O soruya  Avukat Iyaz Çimen yanıt verdi.

TAHLİYE KARARI NASIL ALINIYOR?

Ekran Haber'den Ceyda Bıyıklıoğlu'nun haberine göre; geçtiğimiz günlerde yeme bozukluğuna sahip olan Nihal Candan hakkında, cezaevi koşullarına uyum sağlayamadığı ve sağlık problemleri nedeniyle  tahliye kararı verilmişti. Bunun üzerine Dilan Polat için de aynı kararın verilip verilmeyeceği soruldu. Avukat Iyaz Çimen bu soruya şu sözlerle cevap verdi; "Şimdi uyku apnesi üzerinden örneklendireceğim. İnsanlar üzerinde belirli seviyelerde yaşanır. Kimisi 5 saniye nefessiz kalır, kimi 10 saniye kalır, kimi 20 saniye kalır, kimi 60 saniye kalır. Şimdi 5 saniye kalan da uyku apnesiyim der, 60 saniye kalan da uyku apnesiyim der. Bizim cezaevinde yatıramayacağımız kadar sağlık problemi yaşayan birisinin en az bir buçuk dakika uyku apnesinden nefessiz kalması gerekiyor.  Bunu da cezaevindeki revirdeki hocanın adli tıbba yapacağı sevk neticesinde adli tıbbın vereceği bir rapora bağlı olur. 

ADLİ TIP SÜRECİ NASIL İLERLİYOR

Kişi, adli tıbba sevk ediliyor, adli tıptaki doktorlar kendisine cezaevi koşullarının uygun olmadığı yönünde bir rapor düzenliyor. Bu rapora göre hakim de kişinin cezasını ya da şu anki tutukluluk cezası almada tutukluluk durumundaki tedbirini başka bir adli kontrole çeviriyor. 

DİLAN POLAT DA CEZAEVİNDEN ÇIKABİLİR Mİ?

Bu süreç sadece Nihal ya da öbürü için değil, Dilan için değil, hepsi için uygulanabilir bir süreç. Fakat bu uygulama çok nadir uygulanır. Çünkü cezaevine giren insanın artık son çaresi budur. Çaresizlikten her hafta revire gider. Eğer Dilan Polat için de bu karar verilirse evet, tahliye olması mümkündür."

Dilan Polat, ATK'ya sevk edilecek Dilan Polat, ATK'ya sevk edilecek

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu