2024-2025 akademik takvimi işlemeye başladı. Binlerce önlisans öğrencisi DGS sınavına girerek eğitimlerini 4 yıla uzatmak için ter döktü. Yapılan tercihlerin ardından DGS yerleştirme sonuçları 27 Eylül’de açıklandı. Şimdi ise “DGS üniversite kayıtları başladı mı ne zaman?” ve “202 DGS üniversite kayıtları nereden yapılacak?” soruları gündemden düşmüyor…

Osym A

DGS ÜNİVERSİTE KAYITLARI BAŞLADI MI NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile DGS kayıt tarihleri belli oldu. Buna göre DGS tercihlerine göre bir üniversiteye yerleşen adaylar kayıtlarını 2-7 Ekim 2024 tarihleri arasında yapabilecek.

Dgs Universite Kayitlari B

2024 DGS ÜNİVERSİTE KAYITLARI NEREDEN YAPILACAK?

DGS üniversite kayıtları da normal üniversite kayıtları gibi e-kayıt şeklinde de yapılabiliyor. Bunun için adaylar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-Devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden kayıt işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Ancak e-kayıt yapacak üniversite öğrencilerinin işlemlerini daha önce de belirtilen 2-7 Ekim tarihleri arasında yapmaya dikkat etmesi gerekiyor.

Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri konusunda da dikkatli olması tavsiye ediliyor.

Editör: Şenay Yurtalan