DGS 2024 30 Haziran Pazar günü gerçekleştirildi. Üniversitelerde aldıkları önlisans eğitimini lisans eğitimine tamamlamak isteyen kişiler, Dikey Geçiş Sınavı sonucunu heyecanla bekliyor. Geçtiğimiz hafta açıklanması bekleniyordu, ancak henüz DGS 2024 sonuçları açıklanmadı. ÖSYM tarafından uygulanan sınavda sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulandı. DGS 2024 sınavı sonuçları sadece 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacak. Peki DGS 2024 sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte detaylar..

ösym-dgs-ek-tercih-ne-zaman

2024 DGS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2024 yılında düzenlediği merkezi sınavın takvimini duyurdu. DGS sınav giriş belgesi, ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet adresinde, 13 Haziran'da erişime açıldı. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğraf yer aldı. Sınava katılan adaylar, belgeleri ile giriş yaptı. Bu kapsamda; Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 30 Haziran Pazar günü tamamlandı.

DGS-tercih-sonuçları-ösym

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) 2024 SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) merkezi tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı'nın (2024-DGS) sonuçları 14 Ağustos'ta açıklanması bekleniyordu. Ancak DGS 2024 sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Sınava katılan adaylar için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), 2024-Dikey Geçiş Sınavına (DGS) başvuran adayların, eğitim bilgilerinin kontrolünü, 2 Eylül'e kadar yapabileceklerini bildirdi. DGS sınav sonuçlarının 2 Eylül'den sonra açıklanacağı öngörülüyor.

ösym-yks-ek-tercih-kılavuzu-pdf

DGS SONUÇLARI NEDEN AÇIKLANMADI?

Meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için girdikleri Dikey Geçiş Sınavı 2024 yılında 30 Haziran Pazar günü gerçekleştirildi. Sonuçların 14 Ağustos'ta açıklanması bekleniyordu. Ancak sonuçlar açıklanmadı. ÖSYM tarafından net bir şekilde DGS'nin hangi tarihte açıklanacağıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Bu nedenle henüz DGS sonuç tarihi kesin olarak bilinmiyor. Sonuçların Eylül ayı başında açıklanması ön görülüyor.

yks-ek-tercih-kılavuz-ösym

DGS TERCİHLERİ 2024 NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

DGS 2024 tercihleri, sınav sonuçları açıklandıktan sonra ÖSYM'nin belirleyeceği tarihte başlayacak.

ÖSYM DGS 2024 SINAV SONUÇ GÖRÜNTÜLEME EKRANI

Editör: Nurseli Fırat