ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Los Angeles kentinde, eğitim öğretim saatlerinde devlet okullarında öğrencilerin cep telefonu ve sosyal medya kullanımı yasaklanacak. ABD basınındaki haberlere göre, Los Angeles Birleşik Okul Bölgesi Yönetim Kurulu, bu kararı onayladı.

cep-telefonu-kullanicilari-25122023-5

UYGULAMA 2025'TE BAŞLAYACAK

Karar kapsamında, 120 gün içerisinde uygulanacak bir plan hazırlanacak ve Ocak 2025 itibarıyla yasak yürürlüğe girecek. Bu yasak, ülkenin en büyük ikinci okul bölgesi olan Los Angeles'ta 429 binden fazla öğrenciyi kapsıyor.

ogrenci_cep_telefonu_1

DİKKAT DAĞINIKLIĞINI ENGELLEME HEDEFİ

Los Angeles Birleşik Okul Bölgesi Yönetim Kurulu üyesi Nick Melvoin, yaptığı açıklamada, "Burada öncü olacağımızı düşünüyorum ve bunun sonucunda öğrenciler, tüm şehir ve ülke bundan faydalanacak," dedi. Yasakla birlikte, sınıfta dikkat dağınıklığının engellenmesi ve öğrencilerin ruh sağlığının korunması amaçlanıyor.

ogrenci_cep_telefonu_3

ÖĞRETMENLERİN SORUNLARI

ABD merkezli düşünce kuruluşu Pew Araştırma Merkezi'nin 2023 sonbaharında yaptığı bir ankete göre, ABD'deki öğretmenler, öğrencilerin cep telefonu kullanımı konusunda giderek daha fazla sorunla karşılaşıyor. Öğretmenlerin üçte biri, telefonla dikkat dağıtmanın sınıflarında önemli bir sorun olduğunu vurguluyor.

ogrenci_cep_telefonu_2

SOSYAL MEDYANIN ZARARLARI

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, eyalet genelindeki okullarda cep telefonu kullanımının kısıtlanmasına yönelik çabaları desteklediğini belirtti. Newsom, ABD Kamu Sağlığı Hizmetleri Birimi Başkanı Vivek Murthy'nin, sosyal medyanın gençlerin ruh sağlığına zarar verdiği görüşünü desteklediğini ifade etti. Murthy, dün yaptığı açıklamada, gençler arasında bir ruh sağlığı "acil durumu" olduğunu düşündüğünü ve sosyal medya platformlarında tütün ve alkol ürünlerindekine benzer güvenlik uyarı etiketleri bulunması gerektiğini söyledi.