Deniz Akkaya, sosyal medya platformu X üzerinden kızıyla ilgili bir paylaşım yaparak kızının kendisine saldırdığını ve balkona kilitlediğini iddia etti. Akkaya'nın sosyal medyada yaptığı paylaşımın ardından Sosyal Hizmetler devreye girdi. 16 yaşında olarak bilinen A.Ö., 15 yaşında çıktı. A.Ö.'nün babası yurt dışında olduğu için Deniz Akkaya da bakmak istemediğini söyleyince A.Ö. devlet korumasına alındı ve ve gerekli psikolojik destek verilmeye başlandı. Olaylar sonrası baba Efe Önbilgin, Aile Mahkemesi’ne başvurarak kızının velayetini istemişti. Öte yandan dede Muzaffer Akkaya da velayetin kendisine verilmesini istiyordu. 


SOSYAL HİZMETLER MAĞDUR EDİLMESİNİ İSTEMEDİ
Bir süredir Sosyal Hizmetlerde kalan A.Ö’nün velayet davasında yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul 4. Aile mahkemesi ara kararında, Sosyal Hizmetler tarafından 12 Haziran’da oluşturulan rapora göre kızın babası Efe Önbilgin ile yaşamasının menfaatine olacağı belirtildi. Raporda, A.Ö’nün kurumda daha fazla kaldığı takdirde mağdur olabileceği yer aldı. 


BABASIYLA KALMAK İSTEDİ
A.Ö’nün babasıyla kalmak istediğini ve eğitimine babasının yanından devam etmek isteğini göz önünde bulunduran mahkeme, baba Efe Önbilgin’e teslim edilmesine karar verdi. Mahkeme, geçici velayete ilişkin talebin ise deliller toplandıktan sonra değerlendirilmesine hükmetti. 

Editör: Haber Merkezi