Bir süredir Sosyal Hizmetlerde kalan A.Ö’nün dün velayet davasına bakan İstanbul 4. Aile Mahkemesi önemli bir karar almıştı. Mahkeme, küçük kızın babasıyla kalmak istediğini ve eğitimine babasının yanından devam etmek isteğini dikkate almıştı. Sosyal Hizmetler tarafından 12 Haziran’da oluşturulan raporu da göz önünde bulunduran mahkeme, kızın kurumda daha fazla kaldığı takdirde mağdur olabileceği, bu nedenle kızın babası Efe Önbilgin'le yaşamasının menfaatine olacağına karar vererek babasına teslimine karar vermişti. 

BABA-KIZ KAVUŞTU

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre, A.Ö. dün gece babası Efe Önbilgin tarafından teslim alındı. Baba, kızın kavuşma görüntüsü avukat Şeyda Yıldırım tarafından yayınladı. Avukat Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

“8.05.2024 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine Sarıyer Çocuk Büro Amirliğince Marmara Çocuk Destek Merkezi’ne teslim edilen Ayşe İstanbul 4. Aile Mahkemesi ve ve İstanbul 3. Çocuk Mahkemesi’nin 14.06.2024 tarihli kararları doğrultusunda az önce babası Efe Önbilgin tarafından teslim alındı. Devam eden yargılama süreçleri ve mevcut yayın yasağı kararları nedeniyle sadece bu kadar bilgi vermekle yetiniyor ve mutluluğumuzun resmini sizlerle paylaşmak istiyorum. Başta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, Marmara Çocuk Destek Birimi, değerli hocalarımız, tüm personel ve Ayşe’nin üstün yararı için emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Henüz hiçbir şey bitmiş değil ama bugünün Ayşe’nin yeni hayatının ilk günü olması ve önündeki uzun yıllarda yüzünün hep gülmesi tek dileğimizdir.”

Efe Onbilgin 15 Haziran

DENİZ AKKAYA DA SOSYAL MEDYASINDAN CEVAP VERDİ

Deniz Akkaya ise fotoğrafın ardından takipçilerinden gelen yorumları cevapladı. Akkaya, bir takipçisine verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı: "Daha bir ay önce  tıpkı sizin bahsettiğiniz gibi sayfamda paylaşmış olduğum kızı ile yazışmalarında programım müsait olursa  tatile bakarız diyen adam /16 senedir bir kez yaz tatiline çıkmamıştır dediğiniz gibi/ Şimdide Seyda Yıldırım’ın önderliğinde bu fotoğrafları servis ediyor . Bu arada ben çok sevindim bu fotoğrafa . Biz senelerdir bu fotoğrafın  olması için çabalıyorduk. Keşke kendi açtıkları kuyuya düşerek, zorla almasaydı çocuğunu. 15 senedir bir kez çocuğu göstermemiştir diye bir tutanak tutulmadı. Bu neyİn özlemi diye sorarlar işte sizin gibi. Ucuz prodüksiyonlu  bu tiyatroyu uzaktan izliyoruz. Her şeye rağmen ben çok mutluyum. " 

NE OLMUŞTU?

Deniz Akkaya, sosyal medya platformu X üzerinden kızıyla ilgili bir paylaşım yaparak kızının kendisine saldırdığını ve balkona kilitlediğini iddia etti. Akkaya'nın sosyal medyada yaptığı paylaşımın ardından Sosyal Hizmetler devreye girdi. 16 yaşında olarak bilinen A.Ö., 15 yaşında çıktı. A.Ö.'nün babası yurt dışında olduğu için Deniz Akkaya da bakmak istemediğini söyleyince A.Ö. devlet korumasına alındı ve gerekli psikolojik destek verilmeye başlandı. Akkaya, olaya ilişkin ise "Burnu sürtsün diye devlete verdim" ifadesini kullandı. Olaylar sonrası baba Efe Önbilgin, Aile Mahkemesi’ne başvurarak kızının velayetini istedi.

Editör: Haber Merkezi