Deniz Akkaya kimdir, kaç yaşında sorularının yanıtları araştırılıyor. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalar sonrasında Deniz Akkaya kaç yaşında, nereli? Deniz Akkaya eşi kimdir, ne zaman evlendi ve boşandı gibi soruların yanıtları merak ediliyor. Peki Deniz Akkaya aslen nereli, kaç yaşında? İşte Deniz Akkaya hayatı ve kariyeri hakkında tüm detaylar..

Deniz Akkaya Kimdir

DENİZ AKKAYA KİMDİR?

Deniz Akkaya 3 Ağustos 1977 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Aslen Kayserili olan Deniz Akkaya, Çerkes kökenli bir ailenin kızıdır. Manken, oyuncu ve sunucu kimliği ile tanınmaktadır. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerini İstanbul'da tamamlayan Akkaya, üniversite eğitimine de İstanbul'da devam etmiştir. Deniz Akkaya İstanbul Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı bölümünde yükseköğrenim görmüştür.

Deniz Akkaya Kimdir 1

DENİZ AKKAYA KARİYERİ

Genç yaşta profesyonel modelliğe başlayan Deniz Akkaya, 1997 yılında Türkiye’nin tek meslek yarışması olan Best Model of Turkey yarışmasında birinci, “Miss Grace of the World” yarışmasında dördüncü olmuştur. Yıldırım Mayruk, Cengiz Abazoğlu gibi modacıların, yerli ve yabancı birçok markanın defilelerinde mankenlik yapmıştır. 1998'de Alman moda firması Escada'nın Türkiye'deki bir defilesinde Carla Bruni ile aynı podyumda yer almıştır. 2000'li yıllarda Türkiye’deki yayımlanan çeşitli moda dergilerinde kapak olmuştur.

2006'da Top Model Türkiye yarışmasının sunuculuğunu üstlenmiştir. Ardından Show TV kanalında yayımlanan Pişti adlı televizyon programında yorumcu ve sunucu olarak yer almıştır. Birçok programda sunuculuk yapan Akkaya, bu programda gazetecilerle birlikte çalışmıştır.

Tiyatro ve sinema oyunculuğu yapan Akkaya, Maskeli Beşler: Kıbrıs, Vizontele Tuuba, Okul gibi filmlerde rol almıştır. Deniz Akkaya, iş insanı Efe Önbilgin ile ilişkisinden Ayşe adında 10 Aralık 2009 doğumlu bir kızı vardır.

Editör: Nurseli Fırat