Ekol TV'den Dilek Yaman Demir'in özel haberine göre: Geçtiğimiz günlerde kızı A.Ö. ile yaşadığı kavgalar sosyal medyada gündem oldu. Olayın büyümesi üzerine savcılık devreye girdi ve A.Ö. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından koruma altına alındı. Olayla ilgili savcılık soruşturmayı tamamladı ve iddianame hazırlandı. Deniz Akkaya hakkında "Alt soya karşı kasten yaralama" suçlamasıyla 4.5  yıl hapis istendi. 

HAKİM KARŞISINA ÇIKABİLİR

Eğer savcılığın hazırladığı iddianame kabul edilirse Akkaya, hakim karşısına çıkacak. İddianamede, ‘Ayşe Ö.’nün annesi hakkındaki şikayetinden vazgeçse de bu bir kamu davasıdır’ denildi. Deniz Akkaya’nın davası Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.

SAVCILIK TERMOSU 'SİLAH' SAYDI

Geçtiğimiz günlerde ifade veren A.Ö. "27 Mayıs günü okuldan erken çıktım, annem taksiyle gelmemi istedi. Üzerimde nakit para olmadığı için eve geç geldim. Deniz Akkaya (annesi) önce bana tokat attı sonra hakaret ve tehdit etti. Okul çantamdaki termosu bana fırlattı ve çenemi yaraladı. Telefonumu alarak babam ile olan yazışmalarımı gördü. Babamla tatil planımı yaptı ve daha fazla sinirlendi" demişti. Bahse konu olan termos silah sayıldı. 

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu