Mankenlik yaptığı dönemde bir ev alan Demet Akalın, o evdeki kiracısıyla yaşadığı sorunları bir televizyon programında anlatmıştı. Akalın, "5 bin liraya bugün bir yere gidiyorsun dört kişi, üç-dört bin lira hesap geliyor. Kiracım evimde 5 bin liraya oturuyor. Ben bunu canlı yayında söylediğim için; adamın ukalalığına bak emlakçıya gidip 'Programda bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim" demişti. 


66896Aea660F4D45F02Aab4D

YÜZDE 25 SINIRI KALDIRILDI

Alınan son kararla birlikte 1 Temmuz 2024'ten itibaren kirada yüzde 25 zam sınırı kaldırıldı. Sınırın kalkmasının ardından kira artışları eskiden olduğu gibi 12 aylık ortalama enflasyon üzerinden hesaplanacak. 

Ev Kiralama

"ALANA DA YAZIK!"

X'te (Twitter) "Kirada yüzde 25 zam sınırı sona erdi" başlıklı bir sosyal medya paylaşımına yorum yapan Akalın, yine kiracısından dem vurdu. Şarkıcı, "Ne yapacağım ben mesela 2,5 senedir 5 bine oturuyor. 30 binlik bir oda bir salonda ne yapmalıyım?" diye sordu. Bir kullanıcı ise Akalın'a "Satın evi o düşünsün" diye cevap verdi. Bunun üzerine Demet Akalın o yoruma, "E alana da yazık!" dedi. O diyalog sosyal medyada gündem oldu.

Demetakalin