Ekolhaber.com.tr'den Meltem Kaya Sapmaz ve Ali Koyuncu'nun haberine göre; öz dayıları R.Ö.'nün cinsel tacizine uğradığı iddia edilen çocukların ardından Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Mağdur çocukların babaları ekolhaber.com.tr'ye açıklamalarda bulunurken, annelerinin çocuklara inanmadığını söyledi. Y.Ö.H.Ç isimli erkek çocuğu ifadesinde "Bu olay kış aylarında yaşandı. Ankara'da evimizdeydik. Benim odamdaydık. Kardeşim E. de vardı" diyerek mide bulandıran anları anlattı. 

ÇOCUĞUN İFADESİNDEKİ HER BİR DETAY MİDE BULANDIRDI

Mağdur çocukların babası kayınvalidesi ve eşinin kardeşinin Elazığ'da yaşadığını, tatilde Ankara'daki evlerine geldiğini ve olayın kendi evlerinde yaşandığını anlattı. Olayı öğrenir öğrenmez savcılığa şikayette bulunan babanın ardından 9 yaşındaki Y.Ö.H.Ç.'nin ifadesi alındı. Y.Ö.H.Ç  ifadesinde şunları söyledi: "C. isimli amcamın bana p... göstermesi (ve başka şeyler yaptırması) nedeniyle buraya geldim. Kardeşime de aynısını yaptı. C.. kıyafetleri üzerindeydi. Pantolonunu çıkardı. Ne kadar sürdüğünü hatırlamıyorum."

OLAY SONRASI KARDEŞİMLE BEN KUSTUK

Mağdur çocuk ifadelerine şöyle devam etti: "P... elletmesi bir kez oldu. Bana yaptıklarının aynısını kardeşime de yaptı. Olay sonrası kardeşimle ben kustuk."

ÇOCUKLARIN BABASI: TACİZ OLAYINI OĞLUM SÜNNET OLDUKTAN SONRA ÖĞRENDİM

Mağdur çocukların babası ekolhaber.com.tr'ye konuştu. "Olayı 3 Ağustos'ta öğrendim" diyen baba; "Oğlum sünnet olduktan sonra krem sürerken 'Dayım da bize böyle yaptı' diyerek olayı anlattı. Kızım için koruma kararı istedim. Şu anda bekliyoruz. Savcı tutuklu yargılama olacak dedi" ifadelerinde bulundu. 

Istisöar

ANNE ÇOCUKLARA İNANMADI

Babanın iddiasına göre anne çocuklara inanmadı ve Ankara'daki evinden Elazığ'da çocuklara tacizde bulunduğu iddia edilen kardeşi ve annesiyle yaşıyor. Baba  yaşanan bu olaylardan sonra  boşanmak istediğini, kızı için koruma kararı aldırmak için her türlü hukuki mücadeleyi vereceğini söyledi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Mağdur çocukların avukatı savcılıktan tutuklama beklediğini söyledi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu