Dev binalara ve metrelerce yükseklikteki yapılara tırmanışlarıyla bilinen ünlü sosyal medya fenomeni Lewis Stevenson, geçen pazar İspanya'nın en yüksek köprüsüne tırmanırken yaklaşık 200 metreden düşerek hayatını kaybetti.

ÇEKTİĞİ VİDEOLARLA SOSYAL MEDYADA ÜNLÜ OLDU

26 yaşındaki Stevenson, New York'ta bir gökdelenin tepesindeyken çektiği fotoğraflar, metal bir kirişin üzerinde Londra'ya baktığı bir fotoğraf ve hatta Hırvatistan'da bir gökdelen inşaatının iskeletinden sarktığı bir fotoğraf da dahil olmak üzere, Instagram'da daha etkileyici tırmanışlarını göstermesiyle tanınıyordu.

Ekran Görüntüsü 2024 10 17 113543

SON TIRMANIŞINDA VİDEO ÇEKERKEN DÜŞTÜ

Profesyonel dublörlük yapan Stevenson, sosyal medyada yerden yüzlerce metre yüksekte akrobatik hareketler yaptığı bir video çekmek için İspanya'nın Castilla la Mancha komününe gşitti. Hedefi, İspanya'nın en yüksek köprüsünde hünerlerini göstermekti. Stevenson, video çekimi esnasında 192 metre yükseklikten düştü. Kamerayı tutan 24 yaşındaki arkadaşı, Stevenson'ı kurtarmak için uzandı, fakat başarılı olamadı. 

Ekran Görüntüsü 2024 10 17 113831

SON CÜMLESİ “İYİ GECELER SENİ SEVİYORUM” OLDU

Stevenson'un, güvenlik ekipmanları kullanmadan köprünün dörtte birini tırmandığı ifade edilirdi. Stevenson'un sevenleri üzüntülerini yaptıkları paylaşımlar ile dile getirirken Stevenson'un kız arkadaşı, son mesajının "İyi geceler. Seni seviyorum" olduğunu söyledi.

Ekran Görüntüsü 2024 10 17 113422

KÖPRÜYE ÇIKMAK YASAKLANMIŞTI

Castilla la Mancha Belediye Başkanı Macareza Munoz, Stevenson'ın cesedine Pazar günü sabah 7.14'te ulaşıldığı için köprüye erişimin 'tamamen yasaklandığını' açıkladı. Castilla la Mancha Belediyesi, köprüye çıkmayı yıllar önce yasaklamış, gençlerin ve Stevenson gibi fenomenlerin yasakları dinlememesi üzerine köprüye çıkan bir çok yolu da kapatmıştı.

Editör: Ceyda Taylan