Ekran Haber'in özel haberine göre; Hakimler ve Savcılar Kurulu, Danıştay’da 12 yıllık görev süresi sona eren veya emekliye ayrılan 8 üyenin yerine 3 üye seçecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da 1 üye seçmesiyle toplamda 4 yeni üye belirlenecek.  

8 ÜYENİN SÜRESİ DOLDU

Son olarak Danıştay 5. Daire Üyesi Musa Heybet, emekliliğe ayrılıp Milli Savunma Bakan Yardımcısı olarak atanmıştı. Danıştay’da emekliliğe ayrılan veya görev süresi sona eren üyeler Danıştay Başkanlığı tarafından Adalet Bakanlığına bildirilirken, önümüzdeki günlerde Danıştay’a yeni üye seçimi için sürecin başlayacağı öğrenildi.

KİMLER DANIŞTAY’A ÜYE SEÇİLEBİLİYOR 

Danıştay’da boşalan üyeliklerin 4’te 3’ü idari yargı hakim ve savcılığından, dörtte biri ise diğer görevliler arasından seçilirken; idari yargı hakim ve savcıları Hakimler ve Savcılar Kurulu, diğer üye ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından belirleniyor.

GÖREV SÜRESİ BİTENLERİN ATAMALARI  

Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından Danıştay üyeliğine seçilen ve görev süresi sona eren üyelerin, Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından idari yargıda sınıf ve derecelerine uygun bir göreve ataması yapılırken, Cumhurbaşkanı tarafından Danıştay üyeliğine seçilip idari yargıda bir göreve atanmak için talepte bulunmayanlar ise Cumhurbaşkanlığına bildiriliyor.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu