14 ve 28 Mayıs'taki seçimlerde istediği sonuçları alan Cumhur İttifakı'nda yerel seçim hazırlığı sürüyor. Bu konuda çalışmalarını sürdüren AK Parti'nin de bazı değişimler yaptığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geleceği ve ittifakın çerçevesinin belirleneceği ileri sürüldü.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Yerel seçim kulisleri" başlıklı yazısında, 7 Ekim’de yapılacak olan kongreden sonra belediye başkan adaylarının belirlenme sürecine geçileceğini belirtti.

ÜÇ BÜYÜK İLDE İTTİFAK OLACAK MI?

"Bu seçimde Erdoğan ile Bahçeli bir araya gelip ittifakın çerçevesini belirleyecek" ifadelerini kullanan Selvi yazısında, başta İstanbul, Ankara ve İzmir’de ittifak yapılmasının beklendiğini söyledi.

CHP’de ise yerel seçim hazırlıklarının kurultayın ardından başlayacağını ifade eden Selvi, "İmamoğlu İstanbul’u tercih ederse genel başkanlık yarışında Özgür Özel’e şans doğacak" ifadelerini kullandı.

MUHALEFETİN İSTANBUL VE ANKARA PLANI

İYİ Parti'nin il bazlı ittifak düşündüğünü söyleyen Selvi yazısında, "İstanbul ve Ankara için İYİ Parti’nin Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş şartını koşması bekleniyor" ifadelerine yer verdi.