İlçe Seçim Kurulundan mazbatasını aldıktan sonra belediyedeki makamına geçen DEM Partili Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol, makamda asılı bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti. Görüntülerin ortaya çıkmasından sonra Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Cumhurbaşkanına Hakaret” suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında bugün beraberindeki avukatlar, DEM Parti Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan ve partililerle Tatvan Adliyesine gelen Başkan Erol, “şüpheli” sıfatıyla ifade verdi. İfadesinin ardından adliyeden ayrılan Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol’un ifadesi ortaya çıktı.
“YASAL ZORUNLULUK BULUNMAMAKTADIR”
Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifadesini veren Mümin Erol, 6 Nisan 2024 tarihinde mazbatasını aldıktan sonra Tatvan Belediyesi makam odasına gittiğini belirterek “Fotoğrafı indireceğim sırada, fotoğrafı indirdiğim görüntü çekilmesin diye ellerimi kaldırarak ‘çekmeyin’ şeklinde görüntü alınmasını istemediğimi belirttim. Sonrasında düzgün bir şekilde rakip siyasi partinin genel başkanı olan aynı zamanda Cumhurbaşkanı olan kişinin fotoğrafını indirdim. Cumhurbaşkanı fotoğrafının makam odasında asılı bulunması ile ilgili herhangi bir yasal zorunluluk bulunmamaktadır. Birçok farklı belediyelerde Cumhurbaşkanının fotoğrafı indirilmiştir. Zira kendisi siyasi bir kişiliktir. Biz seçim sürecinde de Tatvan Partisinde buluşacağımızı hiçbir siyasi partinin amblem veya genel başkanının fotoğrafını bulundurmayacağımızı söylemiştik. Kendi siyasi partimizin genel başkanının fotoğrafını da odada bulundurmadık” dedi.
“CUMHURBAŞKANINA HAKARET ETMEDİM”
Erol, fotoğrafın indirilmesi sırasında hiçbir hakaret içerikli söz sarf etmediğini, hakaret içerikli eylem ve davranışta da bulunmadığını belirtti. Erol, “Olabildiğince nezaketli bir şekilde usulüne uygun şekilde fotoğrafı indirip kenara bıraktım. Daha sonra o fotoğrafı çekmecemde muhafaza etmek üzere koydum. Halen de çekmecemde durmaktadır. Konu hakkında fotoğrafı indirilen kişinin bağlı bulunduğu siyasi partiye bağlı Adalet Bakanının açıklaması sonrasında bir talimatla soruşturma başlatılması hukuka aykırıdır” diye konuştu. Erol, Cumhurbaşkanına hakaret etmediğini ve siyasi parti olarak ise kimseye hakaret etmeyip siyaset yaptıklarını savundu. Avukatları da müvekkilleri hakkında linç kampanyası başlatıldığını ileri sürerek soruşturma açılmasının sopa gösterme mahiyetinde olduğu ve kayyum atamanın önünü açtığını savunarak takipsizlik kararı verilmesini talep ettiler.