Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satırbaşları şöyle:

Önümüzdeki döneme dair yol haritamızı beraberce şekillendirelim istedik. Bu bulunan başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Gerek il ziyaretleri gerekse farklı toplantılarla siz başkanlarımızla sık sık bir araya geleceğiz.

RAKİPLERİMİZE SİYASİ KOÇLUK YAPIYORUZ

AK Parti'nin hikayesi yerelden genele ilerleyen bir başarı hikayesidir. Bundan tam 30 sene önce millete hizmet yolculuğumuza belediyelerden başladık. Mahalli idarelerdeki kadrolarımızla genele ilerledik. Milletimiz bize yerelde güvendi.

Bizi temel kılan yerel yönetimlerdeki başarımızdır. Bu gerçek 1994 senesinden beri değişmemiştir, değişmeyecektir. Şunu büyük bir gururla ifade etmek isterim; yerel yönetimlere sadece Türkiye'nin değil dünyanın en donanımlı siyasi hareketidir. Mahalli idareler alanında ülkemizde 30 yıldır standartları biz belirliyoruz. Rakiplerimiz bizi taklit etmeye başladı. Onların da yol haritasını biz şekillendiriyor, siyasi koçluk yapıyoruz.

POPÜLİZME BULAŞMADAN POLİTİKALAR ÜRETTİK

Elbette mükemmel olduğumuzu iddia etmiyoruz. Dünyadaki değişime ayak uydurmak için kimi başlıklar vardır. Gençlerin beklentilerini daha iyi karşılamamız gereken konular mutlaka olabilir. Popülizme bulaşmadan politikalar üretme noktasında hiçbir belediye, AK Parti'li kadrolarla yarışamaz bizimle rekabet edemez.

31 Mart seçimlerinden bu yana yaşananlar bu gerçeği bir kez daha göstermiştir. Muhalefet ucuz popülizme dayanarak bir politika yürüttü. Hiçbir temeli olmayan uçuk vaatlerde bulundular. Deprem riski gibi şehirlerimizin kanayan yaralarına hiçbir somut adım atamadılar. Bir vaat yarışına girmeyi AK Parti'nin siyaset kodlarıyla bağdaştıramadık. Türk ekonomisine ağır bedeller ödetecek her türlü popülizmden uzak durduk 31 Mart günü milletimiz son sözü söyledi, iradesini özgürce yansıttı. YSK'nın açıkladığı kesin sonuçlara göre Cumhur İttifakı yüzde 40,5 oy oranına ulaşmıştır. 12 büyükşehir 12 il olmak üzere toplam 541 belediyenin yönetimini AK Parti'ye emanet etmiştir.

Hatay'ın 10 yıllık fetret devrinden kurtulmasından büyük mutluluk duyduk. Oy oranlarındaki negatif sapmayı gözardı etmiyoruz. Milletimizin iradesini sorgulamadan çok boyutlu olarak muhasebemizi yaptık. Hatayı da kusuru da kendimizde arıyoruz. Muhalefet gibi halkı suçlamadan iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batırıyoruz. Birlik ve kardeşliğimizden taviz vermeden bir kuyumcu titizliğinde yürütüceğiz.

Düne kadar atıp tutanlar ekmekte suya ellerinin altındaki her şeye zam yapıyorlar. Ucuzlatacağız, fiyatını indireceğiz, bedava yapacağız, dedikleri hizmetlerin tamamında astronomik fiyat artışlarına gittiler. Kendi partilileri bile isyan etmeye başladı. Sadece bir kesime verdikleri sözlere sadık kalıyorlar. Şahsi reklam ajansı olarak kullandıkları bazı medya mensuplarına Roma turuyla diyet borçlarını ödemekte hiçbir kusur etmiyorlar.

BELEDİYE BİNALARINI LGBT PAÇAVARALARIYLA DONATTILAR

Kayırmacılığın adeta kitabını yazıyorlar. Geride bıraktığımız 3 aylık dönemde özgürlük adına alkol tüketimini teşvik etmek, cinsiyetsizleştirme politikalarına aleni destek vermek, belediye binalarına LGBT paçavralarıyla donatma dışında herhangi bir icraatleri olmadı.

1 NİSAN SABAHINDAN İTİBAREN ZAM YAĞMURU, İŞÇİ KIYIMINA BAŞLADILAR

Makam odalarında vatandaşı darbetmek, Arapça tabelalara karşı savaş açmaktan başka bir iş yapmadılar. İşçinin ekmeğiyle oynamayacağız dedikler, emekçi kardeşlerimizi kapı dışarı ettiler. Muhalefet belediyelerinde 1 Nisan sabahından itibaren zam yağmuru, işçi kıyımı aldı. Muhalefetin siyaset anlayışında köklü değişim yaşanmazsa benzer hadiselere yine şahitlik edeceğiz. Yerel yönetimlerde güç zehirlenmesi yaşanarak vatandaşa hayat biçimi dayatılmasını doğru bulmuyoruz.

28 ŞUBAT DÖNEMİNİ ANIMSATAN UYGULAMALAR

Kimsenin tercihlerine karışmadık. 28 Şubat dönemini anımsatan uygulamalar yeniden devreye alınmak isteniyor, buna müsaade edilmemeli. Türkiye'nin fay hatlarıyla oynamaktan uzak durulmalı.

KAYSERİ'DEKİ OLAYIN SEBEBİ MUHALEFET

Kayseri'deki olayın sebebi muhalefet. Kim olursa olsun, vandallık yapmak, sokakları ateşe vermek kabul edilemez. Biz hiçbir zaman böyle olmadık, inşallah hiçbir zaman da böyle olmayacağız. Ayrımcılık, ötekileştirme, nefret diliyle insanları düşmanlaştırma AK Parti siyasetinde kendine yer bulmamıştır, asla ve asla bulmayacaktır.

"PARA KULELERİYLE GÜNDEME GELENLERİN DURUMUNU SİZLER DE GÖRÜYORSUNUZ"

Zannetmeyin ki sadece küçük bir beldeyi yönetiyorsunuz. Bilakis siz büyük AK Parti çınarını ayakta tutuyorsunuz. Çınarın tek bir kökünde sorun olursa bundan gövde de etkilenir. Çınarın tek bir kökü güçlü olursa gövdesi de diri olur. Onun için sorumluluğunuz çok büyük. En başta finansal konularda bu meseleleri hatırlayacaksınız. O para milletin size ve ekibinize emanetidir. Her bir kuruşu eklerken onun milletin parası olduğunu hatırlayacaksınız. Harcamanızı isabetli yapacak, israftan kaçınacaksınız. Kaynağı belirsiz para kuleleriyle gündeme gelenlerin durumu sizler de gördünüz. En küçük yanlış size oy verenleri değil gölgesinde milyonların huzur bulduğu Türkiye çınarına da zarar verir.

"MİLLETİMİZ SİZİ YANINDA BULACAK"

Seçilmiş olmanız milletin üzerinde bir konuma yükseldiğiniz anlamına gelmiyor. Tam aksine milletin hizmetkarı konumuna getiriyor. Onun için her an milletimizin içinde olacaksınız. İyi gününde kötü gününde aziz milletimiz sizi yanında bulacak. Yoksul gelip sizi bulmayacak siz gidip yoksulu muhtacı dertliyi bulacaksınız. Kapınız ve sofranız daima vatandaşa açık olacak.

BAŞIBOŞ KÖPEK SORUNU

Başıboş köpek sorununda son rötuşları yapıyoruz. Yerel yönetimlere büyük sorumluluklar düşecek. Depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm konusunun geri plana düşmesine izin vermeyiz. 6 Şubat'ta yaşanan acıların tekrarlanmaması için tüm şehirlerimizi depreme dayanıklı hale getireceğiz.

PARTİLİLERİNE SESLENDİ

Bir gözünüz açık uyuyacaksınız. Önümüzdeki bir günü bile boş geçirmeyeceksiniz. Sizleri milletimizin arasında, kimi zaman bir iş makinesinin üzerinde, kimi zaman çizmeleriniz giymiş şekilde göreceğiz. Teşkilatlarımızla aranıza asla mesafe koymayacaksınız. Birlik şehrimizi üstlere taşıyacaktır. Bizi 22 yıldır milletimizin göz bebeği yapan vasfımız mütevazı ruhumuzdur. Tevazu, samimiyet ve gayret. Bundan sonra bu ruhla hareket edeceksiniz. Biz hükümet olarak genel merkez olarak değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Şunu aklınızdan çıkarmayın heyecanımızı kaybetmediğimiz, halka hizmeti hakka hizmet gördüğümüz müddetçe Allah'ın izniyle kimse önümüzü kesemez.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu