Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan ifadeler şu şekilde:

"Ülkemizde muhalefetin ezberi olan 'Tarım bitti' tezlerinin ne kadar içi boş, temelsiz ve gerçek dışı olduğunu rakamlarla teyit ettik."

"Kırmızı ve beyaz et fiyatlarında son dönemde yaşanan dalgalı hareketleri yok sayamayız."

"Bir damla petrolü bir damla kandan daha kıymetli gören sömürgeciler, bunları tahakküm altına almak için her yola başvurdular."

"Türkiye'nin tarım ekosistemini geliştirmek için herkesin fikrine, katkısına, eleştirisine, önerilerine sonuna kadar açığız."

"Bize insan hakları dersi veren Batılı ülkelerin pek çok Afrika ülkesinde neler yaptığını çok iyi biliyoruz."

"İklim değişikliğinin olumsuz etkileriyle birlikte su kaynakları ve havzaları birer çatışma hattına dönüşüyor."

"Türkiye'nin gayretleriyle hayata geçirilen Karadeniz Girişimi olmasaydı başta Afrika ülkeleri olmak üzere birçok yerde kıtlık yaşanacaktı."

"Asya, Amerika, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki birçok gerilimin altında su kaynaklarıyla ilgili anlaşmazlıklar yatıyor."

"Tarımı sadece ekonomimiz için değil, milletimizin bekası için de hayati önemde bir sektör olarak görüyoruz."

"(Tarım kredisi desteği) Bu kredilerden yararlanan çiftçilerimizin sayısı 1,2 milyonu aştı."

"Tarımın ana vatanı olan Anadolu'da yeşil kalkınma ve yerelden kalkınma ilkesiyle yeni bir tarım ve kırsal kalkınma süreci başlatıyoruz."

"Küçük ekipman kredisinin limitini 150 bin liradan 250 bin liraya çıkarıyoruz."

"Genç çiftçi kredisi limitini 1,5 milyon liradan 2,5 milyon liraya, kadın çiftçi limitini de 1,5 milyon liradan 2,5 milyon liraya yükseltiyoruz"

"Küçükbaş hayvan üreticilerimize verilen kredinin limitini 400 bin liradan 600 bin liraya getiriyoruz."

"(Kredi limiti) Büyükbaş süt hayvancılığıyla iştigal eden üreticilerimiz için bu rakamı 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltiyoruz."

"(Tarım projeleri) Projelerle toplam 13 milyar lira yatırım yapılacak olup, yaklaşık 20 bin vatandaşımıza istihdam sağlayacağız."

Erdogan Tarim 17052024 Aa (2)

ZİRAAT BANKASI TARIMIN LOKOMOTİFİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "1863 yılından beri Ziraat Bankamız Türk tarımının lokomotifi oldu. Savaş dönemleri dahil ülkemizin yokluk günlerinde bankamız, çiftçinin, esnafın, tüccarın, girişimcinin yanında yer aldı. Üreticilerimizin, insanımızın iliğini sömüren tefecilerin ve faiz lobilerinin pençesine düşmemesi noktasında hayati rol üstlendi." dedi.

Erdogan Tarim 17052024 Aa (4)

HALİÇ KONGRE MERKEZİ'NDE TARIM BULUŞMASI

Haliç Kongre Merkezi'nde "Sürdürülebilir Tarım ve Tarımda Markalaşma" temasıyla düzenlenen "Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması" programında konuşan Erdoğan, Ziraat Bankasının düzenlediği bu önemli programda bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Erdogan Tarim 17052024 Aa (3)

160 YILLIK DESTEK

Erdoğan, Ziraat Bankasının 160 yılı aşkın süredir çiftçinin ve üreticinin yanında yer aldığını vurgulayarak, "Ziraat Bankası dün olduğu gibi bugün de ülkeyi ve milleti önceleyen duruşunu muhafaza ediyor. Ziraat varsa memleketin dört bir yanında ziraat var anlayışıyla Türkiye'nin tarım sektörüne güçlü destek veren bankamızı ve çalışanlarını yürekten tebrik ediyorum." diye konuştu.

Erdogan Tarim 17052024 Aa (6)

KARA GÜN DOSTU

Ziraat Bankasının sadece kar peşinde koşan bir banka olmadığını belirten Erdoğan, "Bankamız ihtiyaç duydukları anda çiftçinin, esnafın, sanayicinin, tüccarın ve ihracatçının elinden tutan bir kara gün dostudur." dedi.

Erdogan Tarim 17052024 Aa (5)

TARIM EKOSİSTEMİNİN GELİŞMESİNE KATKI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "81 ilden, 2 binden fazla sektör temsilcisinin bir araya geldiği bu buluşmanın tarım ekosisteminin gelişmesine katkı sunacağına yürekten inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Erdogan Tarim 17052024 Aa (8)

GENÇ VE KADIN ÇİFTÇİLERLE BULUŞMA

Erdoğan, programdan önce genç ve kadın çiftçiler ile kooperatif ürünlerinin yer aldığı stant alanını ziyaret ettiğini belirterek, "Bu hazineyi ne kadar ileriye taşırsak Türkiye için o kadar iyi olacaktır. Tabii bunun için tarım sektörünün tüm paydaşlarının el ele vermesi, işbirliği ve dayanışma içinde hareket etmesi mühimdir." dedi.

Erdogan Tarim 17052024 Aa (7)

ERDOĞAN'DAN TEŞEKKÜR

Programda değerli fikirleriyle katkı sunan hocalar ve sektör temsilcilerine teşekkür eden Erdoğan, "Ziraat Bankası yönetimini buluşmaya öncülük ettikleri için tebrik ediyorum. Ülkemizin kalkınmasına, ekonomimizin büyümesine, sofralarımıza ulaşan çeşitli nimetlerin üretimine alın teri dökerek vesile olan çiftçilerimize de buradan bir kez daha selamlarımı, saygılarımı gönderiyorum." ifadelerini kullandı.

Erdogan Tarim 17052024 Aa (9)