Cumhurbaşkanı Erdoğan, memleketi Rize'ye geldi. Burada toplu açılış töreni ve bazı programlara katılacak olan Erdoğan, kürsüden Rizelilere seslendi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Evim, barkım yolum olan gönlümden düşmeyen Rize'yi bir kez daha selamlıyorum. Gönülden gönüle giden şu gizli yolu kimse yıkamaz. Rize her zamanki gibi evladını aşkla bağrına basıyor.  Rize'ye hizmet bizim ev ödevimiz. Hemşehrilerimizden daima tam not aldık. 31 Mart'ta da Rizeli hemşehrilerimiz bize sahip çıktı. AK Parti'nin gerçek belediyecilik vizyonuna destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum."

"GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ"

"Şehirlerimize hizmet sevdamız ömürlüktür. Allah ömür verdikçe Rize ve diğer 80 ilimiz için çalışmaya hayaller tek tek gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül muhabbet ister kahve bahane. Bizim için de önemli olan gönül köprülerini yenilemektir.  Milletimizin teveccühüne layık olmak için gece gündüz koşturuyoruz."

"SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ 368 KONUT 31 DÜKKANI TESLİM EDİYORUZ"

"2020 yılında Rize'miz sel felaketine maruz kaldı. Selde vefat eden kardeşlerimize rahmet diliyorum. Yuvalarımız dükkanlarımız da zarar görmüştür. Acıyı yaşayan vatandaşlarımız için söz vermiştik. Hemen temellerimizi atıp gece gündüz demeden çalıştık. Afetzede kardeşlerimiz için köy evlerimizi, dükkanlarımızı, çevre düzenlemeleriyle tamamladık. AFAD Başkanlığı'mız ve TOKİ tarafından 108 konutun yanı sıra 10 dükkanı tamamladı. Bugün bunların anahtar teslimini gerçekleştiriyoruz. Rabbim bir daha bu afetleri yaşatmasın. Rize Güneysu'da 127 konut inşa edildi. 21 dükkanın yapımını tamamladı. Toplamda 368 konut 31 dükkanı teslim etmiş oluyoruz."

"RİZE'YE 855 MİLYONLUK YATIRIMI KAZANDIRDIK"

Ayder'in hiçbir yerinde insan kaynaklı kirlilik yaşanmıyor. Bu önemli altyapı yatırımının şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. 855 milyon liralık bir yatırımı Rize'mize kazandırmış oluyoruz. Ayder'e yaptıklarımız bunlarla sınırlı değil, altyapı yenilemesi ile Ayder'i kirlilikten kurtardık.  Ayder'de tüm otellerin evlerin krili suları Fırtına Deresine akıyordu. Arıtma tesisiyle kirli suyu önledik. Ayder'e toplam 2 milyar 687 milyonluk yatırım yaptık.  Daha pek çok projemizi hizmete sunarak ekonomik, ticari, turizm açısından bölgemizi hak ettiği yere getireceğiz.

"MUHALEFET HİZMET ETMEK YERİNE ÇIĞIRTKANLIK YAPIYOR"

"Biz çalışıyoruz, laf üretmiyoruz; iş üretiyoruz iş. Biz koşuyoruz, biz tüm Türkiye'ye hizmet götürüyoruz. Biz insanlığa eser kzandırmak için ter döküyoruz. Türkiye'yi ileri teknolojinin tasarım ve üretim merkezi yapacak projeyi iş dünyamıza sunduk. Bugün buradayız. Ağustos ayında başka illere gideceğiz. Bahanelere sığınmadan, Türkiye yüzyılının inşası için mücadele ediyoruz. Muhalefet 22 yıldır ne yapıyorsa bugün de onu yapıyorlar. Muhalefet hizmet etmek yerine çığırtkanlık yapıyor."

BORÇLARI HATIRLATMAK CHP'Yİ RAHATSIZ ETTİ

"Muhalefete başta emeklilerimiz olmak üzere milletimize verdikleri ve tutmadıkları sözleri hatırlattım. SGK borçlarını ödemelerinin hayırlı olacağını söyledim. Bunu söyledim diye kıyamet koptu. Borçlarını hatırlatmak CHP'yi rahatsız etti. Motor su kaynattı. Borç alınırken dost ödenirken düşmandır misali borçların üstüne yatmak için abuk sabuk açıklamalar yapıyorlar. CHP Genel Başkanı mali darbe diyor. Çöpleri bile elleriyle toplamak zorunda kalırlarmış. CHP'li belediyeler zaten çöp toplamıyor ki. CHP deyince akla ne geliyor çöp, çamur, çukur. Kamyonla toplamadığınız çöpleri ellerinizle mi toplayacaksınız? SGK borçlarını ödememek için gösterdikleri çabaya gülsek mi ağlasak mı bilemiyoruz."

"EN FAZLA BORÇ CHP'Lİ BELEDİYELERDE"

"En fazla borcu olan CHP'li belediyeler. Büyükşehirlerde durum çok daha kötü. Büyükşehir borçlarının yüzde 76'sı CHP'ye ait. SGK'ya borcu olan 1 milyarlık ilçeler var. 6'sından 5'i CHP. Borcu en fazla olan belediyeler CHP'nin sürekli kazandığı belediyeler. Eski Genel Başkanları Kılıçdaroğlu SSK'yı batırmıştı. Ne sözlerine ne borçlarına sadıklar." 

"ROMA TURUNA PARA VAR SGK BORCUNA PARA YOK"

"Dans, vals gösterileri deyince, gazetecilere Roma turuna, kişisel reklam kampanyalarına para var; SGK borcuna gelince para yok. İnsanda biraz utanma olur; benim milletim buna kanar mı? Kusura bakmasınlar kimse kör değil."