Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı video mesajda, vatandaşların bayramını gönülden tebrik ettiğini söyledi.

HAYIRLI BAYRAMLAR DİLEĞİ

Bu mübarek günlerin millete, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini niyaz eden Erdoğan, Cenabıallah'ın kesilen kurbanları, yapılan ibadetleri kabul ve makbul eylemesini diledi. Tüm milletin, ümmeti Muhammed'in daha nice bayramlara sağlıkla, huzurla, mutlulukla erişmesini temenni eden Erdoğan, Gazze'de soykırımcı İsrail'in mezalimi altında bayramı idrak eden kardeşlerinin Kurban Bayramı'nı yürekten tebrik etti.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayramların birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının en üst seviyede yaşandığı müstesna günler olduğuna vurgu yaparak, yetimlerin, öksüzlerin, garip gurebanın hatırlandığı, akrabalık ve komşuluk münasebetlerinin sıklaştığı özel günler olduğunu belirtti. Koronavirüs salgını nedeniyle komşuluk, akrabalık ve dostluk ilişkilerinde araya mesafeler girdiğini ifade eden Erdoğan, bayramlar vasıtasıyla bu mesafelerin kapatıldığını ve sılayırahimin daha çok hatırlandığını söyledi.

SİYASETTE YUMUŞAMA İKLİMİ

Erdoğan, "Gözden ırak olan gönülden de ırak olur" atasözünü hatırlatarak, millet olarak her zamankinden daha fazla gönül birliğine, kalp birliğine ve dayanışmaya ihtiyaç duyduklarını belirtti. Siyasette oluşan yumuşama ikliminin milletin tekrar kucaklaşmasına katkı sağladığını memnuniyetle gözlemlediklerini ifade eden Erdoğan, hep birlikte gönül gönüle vererek bu bayramı tam anlamıyla bir kardeşlik şölenine dönüştüreceklerine inandığını söyledi.

GEÇEN YILIN DEĞERLENDİRMESİ

Geride kalan bir yıl içerisinde üst üste üç seçim yaşandığını hatırlatan Erdoğan, bu seçimlerin hepsinden demokrasinin güçlenerek çıktığını söyledi. Hükümet olarak önlerinde 4 yıllık icraat dönemi bulunduğuna dikkati çeken Erdoğan, dünyada yüksek seyreden enflasyonun halen endişe kaynağı olduğunu belirtti. Ekonomi programlarının meyvelerini verdiğini ifade eden Erdoğan, enflasyonda yılın ikinci yarısından itibaren güzel neticeler alınacağını söyledi.

TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK

Erdoğan, terörle mücadelede elde edilen tarihi kazanımlardan taviz vermenin söz konusu olmadığını belirterek, "40 yıldır milletimizin kanını ve kaynaklarını sülük gibi emen bölücü terör belasına son verinceye kadar operasyonlarımızı devam ettireceğiz" dedi.

FİLİSTİN'E DESTEK

Erdoğan, İsrail'in Gazze'de ve işgal edilmiş Filistin topraklarında yürüttüğü soykırım politikasına karşı dik duruşlarının sürdüğünü belirterek, Gazze'ye gönderilen insani yardımların miktarının 55 bin tonu aştığını, İsrail'le olan tüm ticari işlemleri durdurduklarını ve Uluslararası Adalet Divanı'ndaki soykırım davasına müdahil olma kararı aldıklarını söyledi. Erdoğan, Filistin devletinin tanınması için en yoğun çaba harcayan ülkelerden biri olduklarını vurguladı.

SİYONİST ŞEBEKE VE ÇOCUK KATİLİ İSRAİL İLE BARBAR DESTEKÇİLERİ…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siyonist şebekenin tüm baskısına rağmen her platformda hakkı, adaleti ve barışı savunuyor, doğruları cesaretle haykırmaktan çekinmiyoruz. Çocuk katili İsrail'in ve destekçilerinin tüm barbarlıklarına rağmen zafer inşallah Filistin halkının olacaktır. Bu zorlu mücadelelerde en büyük kuvvet ve ilham kaynağımız milletimizin duası, desteği, birliği, beraberliği ve kendi arasındaki kardeşlik ruhudur." diye konuştu.

BAYRAMDA TRAFİK UYARISI

Erdoğan, bayram dolayısıyla yola çıkacak sürücülere trafik kurallarına uymalarını, yola asla yorgun çıkmamalarını ve varacakları yere yaklaştıkça dikkatlerini daha da artırmalarını tavsiye etti. Kurban Bayramı'nın kalplere huzur, ülkeye esenlik, Filistin ve Sudan başta olmak üzere gönül coğrafyasına barış getirmesini diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajını "Bayramınız mübarek olsun. Kalın sağlıcakla" diyerek tamamladı.