Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM 28. Dönem 3. Yasama Yılı Açılışında Meclis Genel Kurulu’na hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in saldırılarına dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu.

"İSRAİL'İN KARŞISINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Uzun zamandır devam eden savaş hakkında konuşan Erdoğan şu sözleri kulllandı: "İsrail saldırganlığı Türkiye’yi de içine almaktadır. İsrail, gözünü Türkiye'ye dikecek. Vatanımız, milletimiz, bağımsızlığımız için bu devlet terörüne elimizdeki her imkanla karşı duracağız. Netanyahu, Anadolu'yu da içine alan hayal kurmakta. İşgal, terör, saldırganlık hemen yanı başımızdadır. Türkiye bu işlere karışmasın, Türkiye tarafsız olsun diyenlere sesleniyorum. 360 gündür yaşanan barbarlığı 7 Ekim vakasıyla meşrulaştırmaya çalışanlara sesleniyorum. Karşımızda bir katil sürüsü var. Gözü dönmüş bir işgal cephesi karşımızda. Yanı başınızda çocuklar katledilirken, uçaklardan sivil halk üzerine bombalar yağarken sessiz, tepkisiz, hatta tarafsız kalmak suça ortak olmaktır. Buradan 360 gündür üç maymunu oynayanlara soruyorum. Çocuklarınızın gözüne yarın nasıl bakacaksınız? Filistin, Lübnan güvende değilse, kendinizin güvende olabileceğine gerçekten inanabiliyor musunuz? Bağımsızlığımız için bu devlet terörüne elimizdeki her imkanla karşı durmayı sürdüreceğiz. Bedeli her ne olursa olsun Türkiye, İsrail'in karşısında durmaya devam edecektir."

TSK BAŞARILARIYLA, CAYDIRICILIĞIYLA VE DİSİPLİNİYLE GÖZ DOLDURUYOR

Erdoğan, Suriye'den Irak'a Libya'dan Somali, Katar ve Kosova'ya kadar görev üstlendiği her yerde Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarılarıyla, caydırıcılığıyla ve disipliniyle göz doldurduğunu söyledi. Kökleriyle bağı güçlendikçe daha da güçlenen bir ordunun olduğunu belirten Erdoğan, "Bu ordu milletin ordusudur. Bu ordu milletin her bir ferdinden teşekkül eden bir ordudur. Bu ordu milletindir ve milletin göz bebeğidir. Millet olarak kahraman ordumuzun, kahraman mensuplarıyla her zaman gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Tsk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ordunun tekrar yıpratılmasına izin vermeyeceklerinin çok net bilinmesini istediğini dile getirerek, "Geçenlerde malum, mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Şimdi bunlarla ilgili olarak da gerekli bütün şu anda araştırmalar, hepsi yapılıyor ve oradaki birkaç tane kendini bilmez bunlar da evelallah temizlenecek. Biz buralara durup dururken gelmedik. Bu 30 kişi olabilir, 50 kişi olabilir. Kim olursa olsun, bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil. Bunları temizleyeceğiz" ifadesini kullandı.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu