Türkiye ve dünyanın gündemini Ahmet Mahmut Ünlü Ekol TV'de yorumluyor.

ÇAĞLAR CİLARA'NIN KONUĞU

"Cübbeli Ahmet Hoca" lakabıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Ekol TV'deki Güncel Meseleler programında Çağlar Cilara ile gündemi değerlendirdi.

Ünlü, siyasetten ekonomiye, spordan gündelik hayata dair merak edilenleri anlattı.

"NORMALLEŞME KALMADI, GERİLİME DÖNDÜ"

Cübbeli Ahmet Hoca'nın açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Normalleşme kalmadı, gerilime döndü. MHP'nin açıklamaları ortada. Özel'in 'suç ortağı' tabirinden sonra olumlu hava kalmadığını düşünüyorum. Perde arkasında görüşmeler varsa ona biz vakıf değiliz. Yeni anayasa uzlaşması ile ilgili görüşmeler oldu. Maksat oydu. CHP'nin açıklamalarına göre zaten nasıl ortak olacak ki."

"EKONOMİ VE BEKA SORUNU VAR"

"Ekonomi ve beka sorunu var. İçeride iç savaş için birilerinin mücadelesi var. Ekonomi bu işin tetikleyicisi var. İnsanları sokağa dökmek istiyorlar. Bu ülkede bir kereliğine zenginler el atmalı. Sert politikalar halkı mutsuz eder. Devlet, zengin aileleri ve gelirlerini biliyor. Bu kişilerden fedakarlık istenmeli. Dış borç ödenmese de içeriye yönelik asgari ücretliyi, emekliyi nefes aldıracak kadar para toplanabilir."

"ZENGİNLERDEN PARA ALMAYA GEREK KALMAZ"

"Benim 10 milyarım olsa 1 milyarını veririm. Diğer yöntem de kamuda tasarruf yapmaktır. Bunda başarılı olursak zenginlerden para almaya bile gerek olmaz. Kıt kanaat geçinen asgari ücretle veya emekli maaşı ile geçinenleri rahatlatmak gerekir. Böylelikle sorun çıkarmak isteyenler önlenir."

"SİYONİST İDEOLOJİ"

"Siyonist ideoloji Avrupa için de tehdit. Zaten Avrupa'nın da biteceği biliniyor."

"SERT POLİTİKALAR HALKI MUTSUZ EDER"

"Ekonomi ve beka sorunu var. İçeride iç savaş için birilerinin mücadelesi var. Ekonomi bu işin tetikleyicisi var. İnsanları sokağa dökmek istiyorlar. Bu ülkede bir kereliğine zenginler el atmalı. Sert politikalar halkı mutsuz eder. Devlet, zengin aileleri ve gelirlerini biliyor. Bu kişilerden fedakarlık istenmeli. Dış borç ödenmese de içeriye yönelik asgari ücretliyi, emekliyi nefes aldıracak kadar para toplanabilir."

KILIÇDAROĞLU YENİDEN ADAY MI OLACAK?

"Ondan şüpheliyim. Onun bir ekolü var. O ekol onu zorluyordur. Ama fayda sağlayacağını ve CHP'nin başına geleceğini de sanmıyorum. Nasıl gideceğini düşünüyordum açıkçası. Orda bir dolap döndü. Kılıçdaroğlu istiyorsa ve parası varsa yeni bir parti kurar. Siyasete gireceği görülüyor."

"İMAMOĞLU CUMHURBAŞKANI OLMAK İSTİYOR"

"İmamoğlu'nun hareketleri iyi gözlemlenmeli. Onun amacı sadece aday olmak değil Cumhurbaşkanı olmak istiyor."

SİYASETE GİRMEYİ DÜŞÜNÜYOR MU?

"Şu andaki aklımda konuşuyorum yüzde 100 ittifakla cumhurbaşkanlığı teklif etseler istemem. Ben uyuyamam. O kadar sorumluluk alamam. Mesuliyetli iş zordur. Belediye seçimlerinde kaybedenlerin nedeni halkla ilişkilerin kopuk olmasıdır. Bana göre AK Parti'deki belediyelerdeki başarısızlığın sorumlusu Efkan Ala'dır. Erdoğan harici herkes AK Parti'de değişebilir. Kimse vazgeçilmez değildir."

EKÜMENİKLİK NE DEMEK?

"Vatikan modelidir. Müstakil bir din devleti modelidir. İtalya sınırları ile kalmıyor. Afrika'ya kadar mezhepleri var. Hristiyanlar kendi ayinlerini yapabiliyor. Osmanlı'dan beri hatta öncesinde de bunlara müsaade verildi."

"MİLLİ EĞİTİM BAKANI YANLIŞ DÜŞÜNÜYOR"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'i sever ve takdir ederim. Ama ruhban okullarının açılmasına ilişkin görüşünü desteklemiyorum. Bu okullar açılmamalı. Bu okullarda ajanlık faaliyetleri yürütüldüğü için ülke kurucuları da yasaklamıştır.

Fener Rum'da neden böyle bir istek var? Burada kaşınıyorlar. Özerklik istemeye kadar gidebilir bu iş. Senin 3 tane kilisen varsa bizim de 300 tane camimiz var. Hepsi İslam eseridir, mührümüzü vurmuşuz."

"HAKAN FİDAN'IN TEMSİLCİ OLDUĞU YERDE TÜRKİYE'DEN PAPAZIN NE İŞİ VAR?"

"İsviçre'de düzenlenen Ukrayna Barış Konferansı'na Fatih Kaymakamlığına bağlı bir papaz neden çağrıldı? Orda Hakan Fidan var. Orada Türkiye'nin yasakladığı sıfatı önüne yazıyorsun bir de iki adım ilerde Türkiye'nin devlet adamı var. Bence "Ya bu yazı buradan kaldırılır ya da ben kalkarım" denilmeliydi. Hakan Fidan açıklama yapmış. Bir de imza atmış hem de ekümeniklik sıfatıyla. Dışişleri imzanın atılacağından haberi olmadığını söyledi. Ama gavurlar orada ona vasıf yüklemek için orada imza attırıldı."

"KILIÇDAROĞLU BİZDEN BİLGİ İSTEDİ"

"(Bidon kafa tartışması) Özel haklı olabilir. Kılıçdaroğlu ile ben telefonda görüşmüştüm 7-8 sene önce. Danışmanı hangi hocalarla görüşmeleri gerektiğini sormuştu. Ben de liste önermiştim. Baykal ile de görüşmüştüm. Mahmut Efendi Hocamız da Baykal ile Kızılay'da bir arabada 3 saat görüştüklerini söylemişti bana. Biz öcü değiliz, herkesle görüşürüz.

Ben hapishanedeyken Özgür Bey ziyaretime geldi. CHP'liler ziyaret etti beni. Bizim camiadan iki kişi geldi. Diğerleri FETÖ korkusundan gelemediler."

KRİPTO PARA İLE İBADET EDİLİR Mİ?

"Kripto haram denmiyor ama caiz olmadığı deniliyor. Devlet güvencesi olmadığı için caiz değil. Para boşa gidebilir, kaybolabilir ve hakkını arayabileceğiniz bir dava olamaz. İnsanlar paralar yatırıyor ve psikolojileri bozuluyor. Onun için iyi bakmıyoruz. Kripto para verilir de Türk Lirası'na çevrilirse ve kurban kesilirse bu caiz olur çünkü paranın karşılığı var."