İstanbul Esenler'deki Yavuz Sultan Selim Parkı'nda, ağızlıksız dolaştırılan bir pitbull, parkta bulunan bir kediye saldırdı. Olay, çocukların oyun oynadığı anlarda gerçekleşti ve çevredekilerin tüm çabalarına rağmen pitbull, ağzına aldığı kediyi bırakmadı. Kediyi kurtarmaya çalışan köpeğin sahibi bile pitbull tarafından ısırılmak istendi. Ne yazık ki kedi, feci şekilde can verdi. O anlar, parkta bulunan bir vatandaş tarafından cep telefonu ile kaydedildi.Esenler Pitbull Kediyi Parcaladi 10062024 Dha1

KÖPEĞİN SAHİBİ VE ÇEVREDEKİLER MÜDAHALE ETTİ

Pitbullun kediyi bırakmaması üzerine çevredeki vatandaşlar ve köpeğin sahibi müdahale etti. Elinde sopa ile köpeğin kafasına vuran bir kişi, kediyi kurtarmak için son çare olarak bu yöntemi denedi. Pitbull kediyi bıraktıktan sonra bu kez sahibini ısırmaya çalıştı. Kedinin öldüğü anlaşıldığında, köpek ve sahibi parktan ayrıldı. Yaşanan korkunç olay, çocukların gözü önünde gerçekleşti ve büyük bir panik yarattı.

Esenler Pitbull Kediyi Parcaladi 10062024 Dha2

DAHA ÖNCE DE SALDIRDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Aynı pitbullun daha önce de parkta bir başka kediye saldırdığı anlara ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Sahibi tarafından yine ağızlıksız dolaştırılan pitbull, yanından geçen bir kediye saldırdı. Köpek, kediyi parçalarken sahibi bir süre izledi ancak vahşet mide bulandırıcı seviyeye çıkınca müdahale etti. Kedinin, pitbullun saldırısından sonra ağacın dibinde uzun süre kıvrandığı ve köpeğin sahibi tarafından güçlükle uzaklaştırıldığı görüldü. Bu anlar da güvenlik kamerasına yansıdı.

Esenler Pitbull Kediyi Parcaladi 10062024 Dha3

KÖPEK SAHİBİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yaşanan olaylar üzerine köpek sahibi hakkında soruşturma başlatıldı. Pitbull cinsi köpeklerin ağızlıksız dolaştırılmasının yasak olduğu ve bu tür olayların tekrarının önlenmesi amacıyla köpek sahibine gerekli cezaların verilmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Esenler Pitbull Kediyi Parcaladi 10062024 Dha4

Esenler Pitbull Kediyi Parcaladi 10062024 Dha5