Chery Internatioal Başkanı Zhang Guibing, yaptığı sunumda, geleceğin ekosistemi için, önümüzdeki yıllarda yapılacak genişleme, üretim ve Ar-Ge tesislerine ait bir dünya haritası paylaştı. Haritanın Türkiye ve Avrupa pazarına ilişkin bölümünde, gelecekte Avrupa topraklarında 3 farklı fabrika üretim planı olduğu açıkça görülüyor. Wuhu'da, Chery'nin dünya ekosistemindeki genişleme planlarına ait olarak paylaşılan haritada, Chery Türkiye yatırımının son dönemece girdiği netlik kazandı.

Chery2

TÜRKİYE İLK KEZ PLANLARDA

Türkiye'nin ismi, Avrupa üretim tesisleri genişlemesi resmi planları arasında ilk kez geçiyor. Ancak fabrikanın hangi şehirde kurulacağı, ne zaman üretime geçeceği, hangi marka ve modellerin üretileceğiyle ilgili herhangi bir resmî açıklama bulunmuyor. Chery İnternational Başkanı Zhang Guibing'in geçtiğimiz ay sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Dolmabahçe ofisinde bir görüşme yaptığı biliniyor.

Chery

SONDA OLDUĞU NETLEŞTİ

Bugün Wuhu'da, Chery'nin Uluslararası Kullanıcı Zirvesi'nde, dünya çapında genişleme planlarına ait olarak paylaşılan haritada, Chery Türkiye yatırımının son dönemece girdiği netlik kazandı.

Kaynak: haber merkezi