Gazze’nin Cibaliya Mülteci Kampı’na yönelik İsrail saldırıları acı bilançoyu ağırlaştırıyor. Saldırılarda ölen, yaralanan ve kayıpların sayısının bini aştığı duyuruldu.

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra’nın Facebook üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, “Cibaliya'daki trajedide kayıplarımız, yaralılarımız ve şehitlerimiz toplamda en az bin kişiye ulaştı” ifadeleri yer aldı.

Sözcü el-Kudra, geç saatteki açıklamasında olayın detaylarına dair bilgi vermekten kaçındı.

Öte yandan, İsrail’in Gazze Şeridi'nin kuzey kesimine düzenlediği saldırılarda, onlarca insanın yaşamını yitirdiği ve yaralandığı rapor edildi. Arama kurtarma ekiplerinin, enkaz altında kalan sivilleri bulmak için çabalarını sürdürdüğü belirtildi.

Bakanlığın verdiği bilgiye göre, İsrail savaş uçaklarının yoğun bombardımanında, ilk tespitlere göre 100'den fazla kişi hayatını kaybetti. Kampın içinde bulunan 6 Blok Mahallesi'nin ise büyük hasar gördüğü ve tamamen harabeye döndüğü aktarıldı.

İSRAİL'İN SALDIRILARINDA CAN KAYIPLARI ARTIYOR

Gazze üzerindeki gerilim devam ederken, Hamas’ın silahlı kolu İzzeddin el-Kassam Tugayları 7 Ekim sabahı, İsrail’e karşı geniş çaplı bir saldırı başlattığını ilan etti. İsrail güçleri de bu gelişmenin ardından Gazze'ye ağır bombardımanlar düzenlemeye başladı.

İsrail tarafından verilen bilgilere göre, Gazze'den gerçekleştirilen saldırılarda toplamda 315 asker dahil 1400'den fazla İsraillinin yaşamını yitirdiği, 5132 kişinin ise yaralandığı kaydedildi.

Gazze Şeridi'nde 31 Ekim’den itibaren süren çatışmalarda ölen İsrail askeri sayısının 16'ya yükseldiği bildirildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'de Hamas'ın elinde 240 İsraillinin esir tutulduğunu açıkladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in düzenlediği saldırılarda toplam 3 bin 648 çocuk ve 2 bin 290 kadın dahil olmak üzere 8 bin 796 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 22 bin 219 kişinin yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail güçlerinin ve yerleşimcilerin saldırıları sonucunda ise 130 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 2 bin kişinin yaralandığı bildirildi.

26 Ekim itibarıyla İsrail ordusu, Gazze’ye yönelik karadan yapılan sınırlı operasyonları genişletirken, hava saldırılarının şiddetini arttırdı.

Gazze’de yer alan ve binlerce yaralı ile sivilin sığındığı en büyük sağlık kuruluşlarından biri olan Şifa Hastanesi de İsrail tarafından hedef alındı.

Hizbullah ile İsrail ordusu arasında 8 Ekim’den bu yana süregelen çatışmalarda ise 48 Hizbullah üyesi ve 4 İsrail askerinin öldüğü bildirildi.

Kaynak: AA