CHP İstanbul belediye başkan adayı açıklandı. Önümüzdeki 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde aday adaylığı için 15 binin üzerinde başvuru alan Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP), 125 belediye başkan adayı daha belli oldu. Peki 2023/2024 CHP Pendik belediye başkan adayı kimdir?

CHP Pendik Belediye Başkanı Adayı Açıklandı Mı?

CHP Pendik belediye başkan adayı Süleyman Tarık Balyalı oldu.

Süleyman Tarık Balyalı 2

Süleyman Tarık Balyalı Kimdir?

Süleyman Tarık Balyalı, 1973 yılında İstanbul, Pendik'te dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Pendik’te tamamlayan Balyalı, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. Yüksek Lisans eğitimini ise Okan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Muhasebe ve Denetim Bölümü’nde başarıyla tamamladı.

Mali Müşavir olarak faaliyet gösteren Tarık Balyalı, kendi işine sahip bir işletmeyi yönetmektedir. 1995 yılında CHP üyesi olarak siyasete atılan Balyalı, 1996 yılında CHP Pendik Gençlik Kolu Başkanlığı, 1998–1999 yılları arasında CHP İstanbul İl Gençlik Kolu Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulunmuştur. Hem gençlik kollarında hem de ana kademe siyasetinde İlçe, İl ve Kurultay delegelikleri yapmıştır. İlçe ana kademe yönetiminde iki dönem Yönetim Kurulu Üyeliği ve bir dönem İlçe Sekreterliği gibi önemli görevlerde bulunmuştur. Ayrıca, İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odası Meslek Yasası Komite Üyeliği, Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) Yönetim Kurulu Üyeliği, 1864 İstanbul Kafkasyalılar Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Kuzey Ormanları Savunması Aktivistliği gibi çeşitli demokratik kitle örgütlerinde aktif rol oynamıştır.

2009 yerel seçimlerinde Pendik Belediyesi Meclis Üyeliği'ne seçilen Balyalı, görev süresi boyunca Pendik Belediye Meclisi'nde Grup Başkan Vekilliği, Denetim Komisyonu Üyeliği ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği gibi önemli görevlerde bulundu. 2014 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye ve Pendik Belediye Meclis Üyeliklerine seçilen Balyalı, bu dönem içinde Pendik Belediye Meclisi'nde Grup Başkan Vekilliği, Denetim Komisyonu Üyeliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği görevlerini başarıyla yürüttü. 2019 yerel seçimlerinde de Pendik Belediye Meclis Üyeliğine seçilen Balyalı, siyasi kariyerine devam etmektedir.