CHP Genel Başkanı Özgür Özel  CHP TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, sahipsiz köpeklere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Özgür Özel'in konuşmasında öne çıkan sözleri şöyle:

"Yaşamlarını tehdit eden bir kanun çalışmasıyla ilgili endişeler, tartışmalar var. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konuda tutumumuz, nettir. Türkiye'de başıboş sokak köpekleri sorunu vardır. Bu sorun özellikle sabahleyin erken saatlerde okula yayan gitmek zorunda olan çocukların, gençlerin, bu sorun servise gitmek isteyen emekçilerin, sabah erken saatte camiye giden yaşlıların bir güvenlik sorunu haline dönüşmüştür. Bu sorun elbette ki çözülmelidir. "

"ELİMİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIM"

"Yahu kısırlaştırma yapılınca 10 gün bakım evinde kalıyor. Yani diyorsun ki bütün köpekleri koyacak bakımevi yapacağım, kapasitesini de 3 katı yapacağım, sahiplenmesini takip edeceğim, eğer alınmadıysa öldüreceğim. Bir eczacı olarak o ötenazi ilacının maliyetini de biliyorum, inanılmaz yüksek. 'Acı çekmeden uyutacağım' diyor, 'öldüreceğiz' diyor. Bunu yapmanın maliyeti kısırlaştırmaktan pahalı. Eğer ötenazi ilacı yerine çamaşır suyu enjekte edip 6 saat bağırta bağırta öldürecekseniz maliyeti 2 katına çıkıyor, toplam 6 kat maliyet var. Kimse kimseyi kandırmasın, burada bir anlayış, bir tutum, bir bilgisizlik yoksa inanılmaz bir vicdansızlık var. Hayvan hakları günlerinde Evliya Çelebi'nin anlattıklarını övüne övüne anlatanlar şimdi maliyeti bahane ediyorlarsa; nasıl Hayırsızada rezaletine bir kez daha niyetlenebiliyorlar? Buradan bütün paydaşlara sesleniyorum, feda edecek bir canımız daha yoktur. Ancak barınak sayılarını arttırmak, büyük bir kısırlaştırma kampanyası başlatmak durumundayız. Sorunu göreceğiz, caniliğe, cinayete prim vermeden hep beraber çözeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı olarak elimi taşın altına koymaya ben hazırım. El uzatıyorum."

Editör: Haber Merkezi