Kulislerde, hükümette göre alan üç bakanın istifa edeceği iddiaları ortaya atılmıştı.

AK Parti'den gelen randevu sistemi ve sağlıktaki eleştirilerin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa kararında etkili olduğu öne sürülmüştü.

İDDİALARA GÖRE ÜÇ BAKAN İSTİFALARINI SUNDU

İddialara göre Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a istifalarını sundu.

Ceku2

CEM KÜÇÜK'ÜN İDDİASI

Gazeteci Şamil Tayyar, bir televizyon kanalında Medya Kritik programına konuk oldu. Şamil Tayyar, Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük, gazeteci Murat İde iddiaları masaya yatırdı. Cem Küçük, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın görevden alınacağını söyledi.

Ceku5

"KOCA, İSTİFAYI YALANLAMADI"

Cem  Küçük şu ifadeleri kullandı:

"Fahrettin beyi aradım ama açmadı, yazıştık. İstifayı yalanlamadı. Türkiye’de olağanüstü bir şey olmazsa ya bugün ya da haftaya bakanlıktan ayrılacak. Yerine Şuayıp Birinci gelecek bakan yardımcısı. Şuayıp bey en güçlü aday. Ömer Bolat ile konuştum böyle bir şey yok dedi. Kendisiyle ilgili haberlerin doğru olmadığını söyledi."

Ceku4

ŞAMİL TAYYAR'IN YORUMU

Konuk gazeteci Şamil Tayyar ise, "Ben isimler üzerinde çok durmak istemem. Haliyle birçoğu arkadaşımız dostumuz. Medya üzerinden konuşucunda yanlış algılanıyor." diye konuştu.