Cem Küçük, Gazeteci Murat İde ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik ile katıldığı yayında çok tartışılacak bir iddia ortaya attı. Gazeteci Cem Küçük, mezuniyet töreni nedeniyle 40 teğmenin gideceğini söyledi. İşte video ile Cem Küçük'üm o iddiası...  

CEM KÜÇÜK: "KENDİ DUYUMUMU SÖYLÜYORUM 40 TEĞMEN..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atarak kılıç çeken teğmenlere tepki göstermesinin ardından yazar Cem Küçük, “Benim öğrendiğim bir 40 teğmen gidecek görünüyor” dedi. Küçük, katıldığı TGRT yayınında şunları söyledi: "Siyaset yapmak isteyen üniformasını çıkaracak. Mustafa Kemal’ın bütün askerleri öyledir. Ama bu siyasi malzeme yapılamaz. Ben bunu tehlikeli bir iş olarak görüyorum. Hükümetin de bu tepkiyi vermesini görüyorum. Asla da normal bir olay olarak görmüyorum. Ama kaç kişi bu işin içinde. 50, rakam vermiyorum. Ben kendi duyumumu söylüyorum. Benim öğrendiğim bir 40 teğmen gidecek görünüyor.”

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Daha önce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, o teğmenler için “Teğmenlerin yemin töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıç çekti. Kılıçları kime çekiyorsun? Bunlarla ilgili olarak gerekli bütün araştırmalar yapılıyor. Oradaki birkaç tane kendini bilmez de temizlenecek. Bunlar kaç kişi olursa olsun ordumuzda bulunması mümkün değildir. Üniversitemizle ve kara kuvvetlerimizle, Milli Savunma ile görüşmelerimizi yaptık. Bunların süratle temizlenmesi için adımlarımızı atacağız. Ordumuzu siyasi emellere alet edenlere karşı gerekli adımları mutlaka atacağız" demişti.

EKRANHABER.COM

Editör: Haber Merkezi