15 yıl önce 2009 yılında Münevver Karabulut’u İstanbul’da bir villada vahşice öldüren Cem Garipoğlu’nun bugün mezarı açıldı. Münevver Karabulut ailesi, gerçeğin ortaya çıkması için avukatı Rezan Epözdemir, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasına karar verdiğini söyledi. Hücrede intihar ederek öldüğü iddia edilen Cem Garipoğlu’nun yaşayıp yaşamadığına dair şüphelerin ortadan kalması amacıyla mezarı açılarak, DNA örnekleri alındı. Yaşananların ardından yeniden Cem Garipoğlu kimdir, ne zaman öldü? Cem Garipoğlu babası kim? Cem Garipoğlu mezarı nerede, neden açıldı? Garipoğlu ailesi koltuk detayı ve daha fazlası merak edildi.

CEM GARİPOĞLU KİMDİR?

29 Ekim 1991 yılında doğan Cem Garipoğlu, 17 yaşındaki lise öğrencisi Münevver Karabulut'u, 3 Mart 2009 yılında vahşice testereyle öldürerek bavula koymuştu. Bunun ardından aile üyelerinin yardımıyla evin temizlendiği ve uzun süre kaçtığı iddia edilmişti. Vahşice işlenen cinayet kamuoyu tarafından ses getirmiş ve tüm Türkiye’de tepkilere neden olmuştu.

CEM GARİPOĞLU NE ZAMAN ÖLDÜ?

Cinayetin işlenmesinden 197 gün sonra ortaya çıkan katil zanlısı Cem garipoğlu, 10 Ekim 2014 tarihinde Silivri Cezaevi'nde intihar etmiş ve 2014 tarihinde defnedilmişti. 22 yaşında öldüğü ifade edilen Cem Garipoğlu’nun yaşadığına dair şüpheleri olan Münevver Karabulut’un ailesi tarafından Karacaahmet mezarlığındaki kabri açtırıldı.

Cem Garipoglu Kimdir Kac Yasinda

CEM GARİPOĞLU MEZARI NEREDE, NEDEN AÇILDI?

11 Ekim 2014 tarihinde intihar ettiği bilinen Cem Garipoğlu’nun kabri İstanbul’un Üsküdar ilçesinde bulunan Karacaahmet mezarlığında bulunuyor. Cem Garipoğlu’nun mezarı Münevver Karabulut’un ailesinin Cem Garipoğlu’nun kesin ölüp ölmediğine dair şüphelenmeleri üzerine açıldı. Münevver Karabulut’un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararıyla açtırılıp, yapılacak DNA testi sonucunda şüphelerin aydınlatılacağını bildirdi.

CEM GARİPOĞLU YAŞIYOR MU?

Münevver Karabulut'un ailesinin yaptığı başvuru sonucunda Cem Garipoğlu'nun mezarı ölümünden yaklaşık 10 yıl sonra açıldı. Cem Garipoğlu’nun yaşadığı yönündeki şüpheler üzerine açılan mezarda bir ceset olduğu öğrenildi. Adli tıp tarafından yapılacak DNA testi sonucunda cesedin Garipoğlu'na ait olup olmadığı ortaya çıkacak.

674

CEM GARİPOĞLU NEREDE TESLİM OLDU?

29 Ekim 1991 doğumlu cinayet ve katil zanlısı Cem Garipoğlu 3 Mart 2009 tarihinde cinayeti işlemiş, 197 gün sonra 17 Eylül 2009 tarihinde İstanbul'da emniyete teslim olmuştur. Teslim olduktan sonra yargılama sonucunda Cem Garipoğlu 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

CEM GARİPOĞLU NASIL SAKLANDI?

Cinayetin ardından kırmızı bültenle aranılan Cem Garipoğlu için, başta amca Hayyam Garipoğlu olmak üzere tüm aile bireyleri ve işyeri çalışanları gözaltına alınmıştı. Bu sırada baba Nida Garipoğlu'nun şoförü ve 2 çalışanın, Cem Garipoğlu'nu Beylikdüzü'ndeki misafirhanede sakladığı bilgisine ulaşılmıştı. Baba Nida Garipoğlu oğlunu şoför Ahmet Batur ile şirket müdürleri Mehmet Karakayalı ve Habip Kurt'a teslim ettikten sonra misafirhaneden ayrıldı. Yerlerinin tespit edilmemesi için uydu telefonu kullanan Hayyam Garipoğlu, iddiaya göre normal cep telefonunu işyerinde bırakarak baba Nida ile buluştu. Garipoğlu kardeşler, Beylikdüzü'nden Cem'i alıp yola çıkmıştı.  Cem Garipoğlu, 4-5 saat sonra karanlık bir binanın alt katına götürüldü. Kısa bir süre sonra ise İngilizce konuşan 3 kişi, Garipoğlu'nun saklandığı bodrum katına geldi. Cem Garipoğlu, tek kelime Türkçe konuşmayan bu 3 kişiye teslim edildi. 3 yabancı sabaha karşı Cem Garipoğlu'nu özel bir yere götürdü. Garipoğlu'nun götürüldüğü yerde küçük bir uçak bulunuyordu. Garipoğlu bu küçük uçağa bindirilerek, iddialara göre İsrail'de Tel Aviv'e götürüldüğü iddia edildi.

7Ay9P9 L2Uofjgn53Wb1Ba (1)

CEM GARİPOĞLU AİLESİ NE İŞ YAPAR?

Cinayet sonrasında yardım ettiği iddia edilen Cem Garipoğlu’nun ailesinin Garipoğlu adında şirketleri bulunmaktaydı. Avukat Kasım Garipoğlu tarafından 1970'te temelleri atılan Garipoğlu Şirketler Topluluğu, Yönetim Kurulu Başkanı Hayyam Garipoğlu’nun olduğu Adana'da kurulan tekstil şirketiydi. O dönem, Holdingin yönetiminde bulunan Sümerbank'a TMSF tarafından el konulup Oyak Grubu'na satıldı. Sahip oldukları diğer şirketler ise, Trakya Endüstri, Papilla, Hidrojen Peroksit, Taurus PVC, Berolina, Royce Enerji İçeceği’dir.

CEM GARİPOĞLU BABASI, ANNESİ, AMCASI KİMDİR?

Cem Garipoğlu’nun babası Mehmet Nida Garipoğlu’dur. Cem Garipoğlu’nun cinayetten sonra kaçmasına yardım ettiği iddiaları üzerine hakim karşısına çıkarak ceza aldı. Mehmet Garipoğlu, ailenin büyük sanayi kuruluşlarından olan Garipoğlu Holding'in sahipleri arasında bulunuyor.

Cem Garipoğlu'nun annesi Makbule Garipoğlu’dur.  Cinayet sonrası oğluna yardım ettiği iddiasıyla yargılanarak ceza aldı. Makbule Garipoğlu, oğlunun teslim olmasından sonra medya önünde açıklamalar yapmış, ancak daha sonra sessiz kalmayı tercih etmiştir.

Cem Garipoğlu'nun amcası Hayyam Garipoğlu ünlü bir iş adamıdır. Cinayet sonrası soruşturma sürecinde Cem Garipoğlu'nun firar etmesine yardım ettiği iddia edilse herhangi bir yargı süreci olmadı. Hayyam Garipoğlu, olayla ilgili bazı davalarla karşı karşıya kalmış, ancak tüm suçlamalardan beraat etmiştir.

Cem Garipoğlu’nun amcası Suat Garipoğlu’dur. Aile şirketinin yöneticilerinden biri olan amca Suat Garipoğlu cinayet sürecinde adı sıkça medyada yer almış, suçlamalar sonucunda yargılanmıştır.

Cem Garipoğlu’nun kız kardeşi Seda Garipoğlu’dur. Cinayetle doğrudan ilişkisi bulunmasa da, Garipoğlu’nun kardeşi olması nedeniyle medya ve kamuoyunun yoğun ilgisiyle gündeme gelmiştir.

CEM GARİPOĞLU’NUN BABASI MEHMET NİDA GARİPOĞLU NEREDE?

Cem Garipoğlu’nun babası yargılama sürecinin ardından suçlu bulunsa da şu an tam olarak nerede olduğu bilinmiyor. Garipoğlu’nun mezarının açılmasında da hiçbir aile üyesi kabre gelmedi.

Cem1

CEM GARİPOĞLU AİLESİ KOLTUK DETAYI DİKKATLERDEN KAÇMADI

12 yıl önce Münevver Karabulut'un öldürüldüğü odadaki koltukla, ailenin paylaşımında yer alan koltuğun aynı olması olayı yakından takip eden herkesin dikkatini çekti. Polis tarafından olay günü yapılan incelemede koltuk üzerinde tespit edilen kan izleri 42, 43 ve 44 şeklinde rakamlarla numaralandırılmıştı. Odanın birçok yerinde kan izleri ortaya çıkmıştı.

Garipoğlu’nun ölümünden 10 yıl sonra mezarın açılmasının nedenlerini savcılığa sunan Avukat Rezan Epözdemir açıkladı. Cem Garipoğlu'nun ailesinin yaptığı kutlama ve paylaşımlar ailenin Münevver Karabulut 'un katledildiği ve kan izlerinin bulunduğu koltukta oturarak fotoğraf çekildiği iddia edildi.

Cem2 (1)

MÜNEVVER KARABULUT KAÇ PARÇAYA AYRILDI?

2009 yılında vahşice katledilen Münevver Karabulut’un vücudunda yapılan adli tıp araştırması sonucunda 13'ü kafasında olmak üzere 29 kesik bulunduğu, başı gövdesinden sağken ayrıldığı bilgisi verilmişti.

Editör: Rahime Özbey