Fransa'da düzenlenen 77. Cannes Film Festivali'ne katılan İtalyan oyuncu Jasmine Trinca, Filistinlilere destek amacıyla Filistin bayrağı desenli broş taktı. Roma doğumlu 43 yaşındaki Trinca, Cannes'daki geleneksel film festivaline katıldı.

Jasmine Trinca Cannes 23052024 2

KIRMIZI HALIDA FİLİSTİN'E DESTEK

Trinca, "Rendez-Vous With Valeria Golino" isimli dizinin ilk bölümünün gösterimi için kırmızı halıda yürüdü. İtalyan oyuncu, festivalde giydiği kıyafetin yakasına Filistin bayrağı desenli broş takarak Filistinlilerle dayanışma mesajı verdi.

Jasmine Trinca Cannes 23052024 3

FESTİVALDE 22 FİLM YARIŞIYOR

Bu yıl 25 Mayıs'a kadar sürecek festivalde 22 film, Altın Palmiye Ödülü için yarışıyor. Trinca'nın Filistin'e destek amacıyla takındığı broş, festivalde dikkat çeken anlardan biri oldu.

Jasmine Trinca Cannes 23052024 1

OSCAR'LI CATE BLANCHETT'İN DESTEK MESAJI

Oscar'lı dünyaca ünlü oyuncu Cate Blanchett da, Cannes Film Festivali galasında siyah, yeşil ve beyaz renkli elbise giyerek kırmızı halıda yürümüştü. Dört rengin bir araya gelerek Filistin bayrağını oluşturması “sessiz protesto” olarak yorumlanmıştı. Blanchett'in bu hareketi, Trinca'nın eylemiyle birlikte Cannes'da Filistin'e verilen desteğin bir parçası olarak öne çıktı.

Cate Blanchett Cannes 23052024 6

LEILA BEKHTI KARPUZ DİLİMİ TAKTI

Cezayir asıllı Fransız oyuncu Leila Bekhti de kırmızı halıya siyah bir kıyafetle çıkmış, kıyafetindeki Filistin renklerini simgeleyen “karpuz dilimi” ile mesajını vermişti.

G O Hq Zyh Wo A A7 Yc V

PASCALE KANN ARAPÇA “FİLİSTİN” YAZILI ELBİSE GİYDİ

Cannes Film Festivali’ne katılan aktrist Pascale Kann de, kırmızı halıda yürürken siyah elbise üzerine Filistin renklerini içeren çiçek motifleri ve ortasında Arapça olarak “Filistin” yazısıyla çıktı. Filistin yazısının son harfinin kalp işareti olduğu görüldü.

G O Q W Tl4 W A A A33Q I