Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Kumburun köyü yakınlarında bulunan bir tarım arazisinde yangın başladı. Yangına müdahale için orman ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, yangına havadan ve karadan müdahalede bulundu.

Canakkale Orman Yangini 20062024 Iha (3)

Canakkale Orman Yangini 20062024 Iha (6)

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Saat 13.15 sıralarında başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Ekipler, yangının ormanlık alana sıçramaması için yoğun çaba harcadı. Havadan uçak ve helikopterler, karadan ise çok sayıda arazöz ve orman personeliyle müdahale edilen yangın, saat 15.30 sıralarında kontrol altına alındı. Bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.

Canakkale Orman Yangini 20062024 Iha (5)

VALİ İLHAMİ AKTAŞ BİLGİ ALDI

Yangının çıkış nedeni ve söndürme çalışmaları hakkında bilgi almak üzere Ezine ilçesine gelen Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci'den bilgi aldı. Vali Aktaş, orman yangınlarının çoğunlukla anız yakma, bağ ve bahçe temizliği için ateş yakma, sigara izmariti atma, çöplerin ateşe verilmesi gibi ihmallerden kaynaklandığını vurguladı. Vatandaşların yangına sebebiyet verebilecek konularda dikkatli olmalarının önemine dikkat çeken Vali Aktaş, “Orman yangını fark edilmesi durumunda 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunulması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Canakkale Orman Yangini 20062024 Iha (4)

Canakkale Orman Yangini 20062024 Iha (7)