Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, “Çanakkale Boğazı gemi trafiği, Akbaş mevkisindeki orman yangını nedeniyle kuzey-güney tek yönde ve geçici olarak askıya alındı. Gemi trafiği, güney-kuzey tek yönlü olarak devam edecektir.” açıklamasında bulundu.

Canakkale Bogazi Gemi Trafigi Orman Yangini 18062024 Aa (1)

EKİPLER SEVK EDİLDİ

Çanakkale ili Eceabat ilçesinde ormanlık alanda ve tarım arazisinde etkisini sürdüren yangınlar sebebiyle boğaz trafiğinin tek yönlü olarak askıya alındığı duyuruldu. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü tarafından çevredeki çok sayıda yerleşim biriminden dumanı görülebilen yangınların çıktığı yerlere ekipler sevk edildi.

Canakkale Bogazi Gemi Trafigi Orman Yangini 18062024 Aa (4)

ECEABAT’TA TARIM ARAZİSİNDE YANGIN

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde, bir tarım arazisinde ve ormanlık alanda çıkan yangın nedeniyle Çanakkale Boğazı'ndaki gemi trafiği tek yönlü olarak askıya alındı. Yangının, ilçeye bağlı Kumköy yakınlarındaki Akbaş mevkisinde bulunan ekili arazide çıktığı bildirildi.

Canakkale Bogazi Gemi Trafigi Orman Yangini 18062024 Aa (3)

ALEVLER ORMANLIK ALANA SIÇRADI

Henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı çıkan yangın, kısa sürede çevredeki ormanlık alana yayıldı. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, yangının dumanının birçok yerleşim yerinden görülebildiğini belirtti.

Canakkale Bogazi Gemi Trafigi Orman Yangini 18062024 Aa (5)

EKİPLER BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

Yangına müdahale etmek üzere bölgeye çok sayıda ekip gönderildi. Rüzgarın da etkisiyle yayılan alevleri kontrol altına almak için hem havadan hem de karadan yoğun bir mücadele yürütülüyor.

Canakkale Bogazi Gemi Trafigi Orman Yangini 18062024 Aa (2)

BOĞAZ TRAFİĞİ DURDURULDU

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Çanakkale Boğazı'ndaki gemi trafiğinin yangın nedeniyle kuzey-güney yönünde geçici olarak durdurulduğunu açıkladı. Bu kararın, yangının etkilerini en aza indirmek amacıyla alındığı belirtildi.