By Horses TV yayını 26 Ağustos Pazartesi günü itibarıyle sona erdi. At yarışları ve yarış atı yetiştiriciliği üzerine özel yayınlar yapan kanalın Youtube kanalı ise hala ‘canlı yayın’ yapıyor ama hiç bir içerik bulunmayan ekranda sadece kanal logosu yer alıyor.. By Horses TV çalışanları Nisan ayından itibaren gecikmeye başlayan maaş ödemelerinin Mayıs ayından itibaren hiç yapılmadığını, dört aydır elden veya banka hesabından ödeme almadıklarını EKRAN HABER ile paylaştı. 

BY HORSES TV NE ZAMAN YAYINA BAŞLADI?

By Horses TV ve Hipodrom.io Kurucu Ortağı Aytaç Akar tarafından yönetilen ancak şirket sahipliği Aslı Akar Elüstü üzerine olan televizyon, 350 bin TL sermaye ile 5 Eylül 2023’te kuruldu. 1 Kasım 2023 tarihinde yayın hayatına başlayan By Horses TV, İstanbul’un Bahçelievler İlçesi’ndeki Yenibosna Semti’nde faaliyet gösterdi. 

‘PARA YOK; YA ÇIKIŞINIZI VERELİM YA DA ÜCRETSİZ İZİN’

EKRAN HABER’e ulaşan çalışanlar 4 aylık maaşlarını almak için hukuki yollara başvurduklarını söylerken, kanal yönetimi tarafından kendilerine “Para yok, isterseniz çıkışınızı (tazminatsız) verelim ya da sizleri ücretsiz izine çıkaralım” denildiğini açıkladılar. Kanal yöneticisi Aytaç Akar’dan gelen telefon aramalarında ise ‘küfür ve ağır hakaretler’ ile karşılaştıklarını ifade eden çalışanlar şu cümlelerle isyan etti: 

“ATINI SATTI AMA ÇALIŞANLARA BORCUNU HALA ÖDEMEDİ”

“By Horses TV, 1 Kasım 2023 tarihinde yayın hayatına başladı. Ancak Nisan ayından itibaren çalışanlarının maaşlarını geciktirmeye başladı. Gecikmeli bir şekilde ödediği maaşlar Mayıs ayından itibaren hiç ödenmemeye başlandı. By Horses TV'nin Pazartesi günü yayın hayatını bitirmeyi karar verdiklerini de çalışanlara telefonla bildirdiler. Ancak Aytaç Akar, çalışanlarına hakaret edip biriken maaşlarını yatırmayacağını söyledi. Bize, 'Kendi yarış atını satıp maaşları yatıracağını' söyleyen Aytaç Akar; duyduğumuza göre o atı sattığı halde alacaklarımızı ödemedi. At satışından kazanılan paranın, şahsi borç ödemelerine gittiğini duyuyoruz. Aldığımız son bilgiye göre; alacaklı çalışanlar binaya girmesin diye kapıya kilit vurmuşlar..."

EKRANHABER.COM

Editör: Haber Merkezi