Hastalıkların arttığı mevsim olan kışın gelişiyle birlikte vücudun direncini arttırmak ve soğuklardan korunmak için aktarlar bu ikiliyi öneriyor. Çok tüketilen ve halk arasında yararlı olduğu bilinen pekmez ve üzümün birlikte ortaya koyduğu vücut sıcaklığını koruma özelliği pek bilinmemekte. Kışın gelmesiyle daha da önem kazanan bu özelliğin önemini Tarihi Uzun Çarşıda aktarlık yapan Ünsal Gümüş açıkladı.

Üzüm

“VÜCUT ISISINI YÜKSEK TUTUYOR”

Ünsal Gümüş, üzüm ve pekmez tüketiminin soğuk havalarda vücut sıcaklığını korumada en önemli iki etken olduğunu söyledi.  Gümüş, "Soğuk havalarda vücudun ısısını yüksek tutan iki önemli etken maddesi pekmez ve üzümdür. İnsanlar, ilk tüketimlerinde vücudum ısınsın ve hastalıklarım geçsin istiyorlar fakat bu mümkün değil" diyerek bu ikiliyi düzenli kullanmanın önemli olduğunu vurguladı.

Pekmez

“MİKROPLARI KIRICI ETKİYE SAHİP

Kış mevsimi öncesinde bağışıklığı güçlendirmek için de kullanıldığını söylediği ikiliyi Gümüş, "Vücut ısısı kadar vücutta oluşan mikropları da pekmez ve üzüm kırıcı etkiye sahiptir. Anadolu'da insanların en büyük problemi yağış beklenen oranda olmadığından ayaz olması. Bu nedenle de vücut ısısının artması için üzüm ve pekmez ikilisine ihtiyaç vardır. Şu anda bu iki ürün en çok satanlar arasında" diyerek anlattı.

Kaynak: haber merkezi