Yatırımcılar soruyor: 1 Ocak 2024 Borsa kapalı mı? Bugün borsa kapalı mı? Borsa İstanbul ne zaman açılacak? Bugün borsa işlem görecek mi? Borsa İstanbul çalışma saatleri ne zaman 2024?

1 Ocak için, yatırımcılar ve piyasa katılımcıları borsanın bu resmi tatilde çalışıp çalışmadığını bilmek istiyor. "Borsa bugün açık mı? Borsa İstanbul ne zaman açılacak? Bugün borsa işlem görecek mi? Borsa İstanbul çalışma saatleri ne zaman 2024?" gibi sorular yeni yılla birlikte özellikle önem kazanıyor. Bu yıl 1 Ocak'ta tüm kamu ve özel bankaların kapalı olacak olması, borsanın faaliyet durumuna ilişkin soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.

RESMİ TATİLLERDE BORSA KAPALI MI? 

Yatırımcılar, özellikle de halka arz ve alım satımla ilgilenenler, resmi tatillerde borsanın işleyişini merak ediyor. Genel olarak borsa resmi tatillerde kapalı kalıyor. Bu durumda şu soru ortaya çıkıyor: Borsa 1 Ocak'ta açık mı yoksa kapalı mı? İşte Borsa İstanbul'un çalışma takvimi hakkında bilmeniz gerekenler.

BORSA'DA 1 OCAK'TA HAREKETLİLİK

Borsa 1 Ocak Pazartesi günü kapalı olacak. Borsa İstanbul genellikle bankaların kapalı olduğu günlerde faaliyet göstermiyor. Bu kapanış, 23 Nisan, 1 Mayıs, 19 Mayıs gibi diğer resmi tatillerin yanı sıra Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi dini bayramlar ile 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi ulusal günleri de kapsıyor.

BORSA İSTANBUL NE ZAMAN AÇILACAK? BORSA NE ZAMAN İŞLEM GÖRMEYE BAŞLAYACAK?

Borsa İstanbul 2 Ocak Salı günü yeniden açılacak. Alım satım işlemleri de dahil olmak üzere alım satım faaliyetleri bugün yeniden başlayacak ve yatırımcıların yılbaşı tatili sonrasında borsada işlem yapmalarına olanak sağlanacak.

YILBAŞI GÜNÜ HANGİ KAMU KURUMLARI VE İŞLETMELER KAPALI?

Borsa ve bankacılık sektörünün yanı sıra, eczaneler ve noterler gibi diğer kamu hizmetleri ve kurumları da nöbet esasına göre çalışmaya devam edecek. Ancak belediye daireleri, muhtarlıklar, valilikler, kaymakamlıklar, okullar ve üniversiteler kapalı kalacak. Bu bilgi, 2024'ün ilk gününde çeşitli hizmetlere erişmeyi planlayanlar için çok önemli.

1 OCAK PAZARTESİ HANGİ KURUMLAR KAPALI?

1 Ocak Pazartesi BANKALAR kapalı mı? Evet bugün tüm kamu bankaları ve özel bankalar kapalı? Kamu bankaları ve özel bankalar 2 Ocak Salı günü itibariyle hizmet vermeye devam edecek.

1 Ocak Pazartesi BORSA kapalı mı? Evet bugün Borsa İstanbul kapalı? Borsa İstanbul 2 Ocak Salı günü itibariyle hizmet vermeye devam edecek.

1 Ocak Pazartesi ECZANELER kapalı mı? Evet bugün nöbetçi eczaneler hariç tüm eczaneler kapalı? Tüm eczaneler 2 Ocak Salı günü itibariyle hizmet vermeye devam edecek.

1 Ocak Pazartesi AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ kapalı mı? Evet bugün aile sağlığı merkezleri kapalı? Aile sağlığı merkezleri 2 Ocak Salı günü itibariyle hizmet vermeye devam edecek.

1 Ocak Pazartesi TÜM KAMU KURUMLARI kapalı mı? Evet bugün tüm kamu kurumları kapalı? Kamu kurumları 2 Ocak Salı günü itibariyle hizmet vermeye devam edecek. Sadece sürdürülmesi gereken kamu hizmetleri (belediyelerin bazı hizmetleri gibi) rutin devam edecek.

1 Ocak Pazartesi OKULLAR kapalı mı? Evet bugün tüm okullar kapalı? Özel okullar ve devlet okulları 2 Ocak Salı günü itibariyle eğitim vermeye devam edecek.

1 Ocak Pazartesi ÜNİVERSİTELER kapalı mı? Evet bugün tüm üniversiteler kapalı? Özel üniversiteler ve devlet üniversiteleri 2 Ocak Salı günü itibariyle eğitim vermeye devam edecek.

1 Ocak Pazartesi PTT kapalı mı? Evet bugün tüm PTT şubeleri kapalı? PTT şubeleri 2 Ocak Salı günü itibariyle hizmet vermeye devam edecek. Diğer özel kargo şirketleri de lojistik hizmetlerine yılbaşı tatili sebebiyle bugün ara veriyor.

1 Ocak Pazartesi SGK kapalı mı? Evet bugün SGK (Sosyal Hizmetler Kurumu) kapalı? SGK (Sosyal Hizmetler Kurumu) 2 Ocak Salı günü itibariyle hizmet vermeye devam edecek.

1 Ocak Pazartesi MUHTARLIKLAR kapalı mı? Evet bugün tüm muhtarlıklar kapalı? Muhtarlıklar 2 Ocak Salı günü itibariyle hizmet vermeye devam edecek.