Buca Belediyesi, başta öğrenciler olmak üzere maddi olanakları kısıtlı vatandaşlara yönelik düşük maliyetli sağlıklı yemek seçenekleri sunan Belediye Lokantası'nı hizmete açtı. Buca'nın kalbi konumundaki Uğur Mumcu Caddesi üzerinde, Demokrasi Meydanı yakınında yer alan lokanta, ihtiyaç sahibi vatandaşların, esnafın ve öğrencilerin besleyici gıdalara uygun fiyatlarla erişimini kolaylaştırmayı hedefliyor. Menüde dört farklı yemek 90 TL'den satışa sunulurken, öğrenciler aynı yemeği sadece 45 TL'ye yiyebiliyor.

Buca Belediye Lokantasi 05012024 3

GÜNLÜK YÜZLERCE KİŞİYE HİZMET VERİYOR

Günlük 500 müşteriye hizmet verebilecek kapasiteye sahip Belediye Lokantası, hafta içi 11:30 ile 15:00 saatleri arasında misafirlerini ağırlıyor. Bu girişimin kâr amacı gütmediğini, toplum yararını gözettiğini vurgulayan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, "Buca bir üniversite kenti. Öncelikli amacımız öğrencilere ve maddi sıkıntı çeken vatandaşlarımıza fayda sağlamak. Maalesef birçok öğrenci çeşitli nedenlerden dolayı karbonhidrat ağırlıklı beslenmeye yöneliyor. Biz onlara gerekli tüm vitaminleri sağlayan dengeli bir menü sunuyoruz" dedi.

Buca Belediye Lokantasi 05012024 2

ÇAĞDAŞ KAYA: ÖRNEK PROJE

Cumhuriyet Halk Partisi Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, lokantanın açılışında yaptığı konuşmada, Başkan Kılıç'ın sosyal belediyeciliğin bu örnek projesini hayata geçirmek için gösterdiği çabaya teşekkür etti: "Belediye Başkanı Erhan Kılıç bu projeyle sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden birini ortaya koymuştur. Buca halkına önemli bir tesis kazandıran bu girişimi için kendisine minnettarız.”

Buca Belediye Lokantasi 05012024 1

ÖĞRENCİLERDEN OLUMLU TEPKİLER

Açılış gününde Belediye Lokantası'nın menüsü, kaliteli ve sağlıklı yemeklere erişmekten duydukları memnuniyeti dile getiren öğrencilerden büyük övgü aldı. Buca'daki öğrenci topluluğuna önemli ölçüde fayda sağlayan düşünceli girişim için Belediye Başkanı Erhan Kılıç'a teşekkürlerini ilettiler.