Önümüzdeki 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Buca belediye başkanı adayları kim olacak merak konusu. İşte belli olan Buca belediye başkanı adayları

BUCA BELEDİYE BAŞKANI ADAYI KİMDİR? 

Buca belediye başkan adayı henüz açıklanmadı. Açıklandığında haberimizde yer alacak.

Secim 1

BUCA'DA ADAY ADAYLARI NETLEŞİYOR

İzmir'in en fazla seçmen sayısına sahip olan Buca'da, geçtiğimiz seçimlerde 296 bin 774 seçmenin oy kullandığı biliniyor. Erhan Kılıç, geçen seçimlerde 143 bin 180 oy alarak belediye başkanlığını kazanmıştı. Cumhur İttifakı'nın adayı Mustafa Arslan ise 127 bin 583 oyda kalmıştı. CHP'de yaşanan değişim sonrası belediye başkan adaylıkları için yeni isimlerin ortaya çıkması bekleniyor.

Secim 3

EMRE KILIÇ ADAY ADAYI

Mevcut belediye başkanı Erhan Kılıç, yeni dönemde de aday olmak istediğini açıklamıştı. Kılıç, Türkiye genelinde yapılan bazı anketlerde en iyi belediye başkanları arasında gösterilmişti. İzmir Büyükşehir Belediye iştiraki İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya'nın ismi de Buca için aday adaylığı konuşulan isimler arasında yer alıyor.

yerel seçimler 1

ERCAN TATI ADAY ADAYI

Geçmiş dönem Buca Belediye Başkanlığı yapan Ercan Tatı, 2024 seçimleri için adaylık için hazırlıklara başlamış durumda. Ayrıca, 2019 seçimlerinde aday gösterilen ancak bir gün sonra adaylıktan alınan Suat Nezir'in adı da kulislerde geçiyor. Buca'da belediye başkanlığı için ismi anılan bir diğer isim ise Serkan Kalmaz.

yerel seçimler

MUSTAFA ARSLAN AK PARTİ'DEN ADAY ADAYI

Buca için AK Parti'de de aday adayları belirginleşiyor. Cumhur İttifakı'nın önceki adayı Mustafa Arslan'ın tekrar aday olması bekleniyor. Cemil Şeboy, geçmiş dönemlerde DSP ve AK Parti'den Buca Belediye Başkanlığı yapmış bir isim olarak yeni dönemde de adaylık için düşünülen isimlerden biri.

oy-pusulasi-secim-zarf-aa-2

AK Parti'nin geçmiş dönem İlçe Başkanlarından Hakan Kalfaoğlu, Buca İş İnsanları Platformu Başkanı Ahmet Selik ve belediye meclis üyesi Adnan Öztekin de aday adaylığı için düşünülen isimler arasında bulunuyor. Seçim öncesinde Buca'da aday adaylığı için hareketlilik devam ediyor.