Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan resmi açıklamada, İsrail'in sivil halka yönelik tutumuna sessiz kalma ya da destek verme eğiliminde olan İsrail akademik çevrelerine karşı net bir tavır sergilendi. Rektörlük, İsrail akademisiyle süregelen her türlü akademik işbirliğini, Filistin ile sürdürülen çatışmalar son bulup kalıcı bir ateşkes sağlanana dek askıya alacaklarını duyurdu.

"Filistin'in yanındayız" başlığı altında sosyal medya üzerinden paylaşılan açıklamaya göre, yaklaşık bir aydır Gazze'ye yönelik devam eden saldırılar nedeniyle bölgenin soykırım sınırında olduğu ifade edildi. Boğaziçi Üniversitesi, bu vahim durumu kınadığını ve derhal ateşkes talep ettiğini belirtti.

Aynı zamanda, bilim camiasının vicdan sahibi bireylerine Gazze'de yaşanan insanlık dışı olaylara duyarlı olma ve harekete geçme çağrısında bulunuldu. Rektörlükten yapılan açıklama şöyle devam etti: "Bilim dünyasının uluslararası bir temsilcisi olarak İsrail'in sivillere uyguladığı tutuma karşı sessiz kalmayı ya da destek olmayı tercih eden İsrail akademi dünyasının herhangi bir kurum ya da temsilcisiyle, kalıcı bir ateşkes tesis edilinceye kadar hiçbir akademik işbirliği gerçekleştirmeyeceğimizi belirtmek isteriz."

İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ'NDEN DESTEK BOYKOTU

Diğer yandan İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi de Filistin'deki insanlık suçlarına sessiz kalmadığını gösteren bir hamle yaptı. Üniversite tarafından "Boykot var" başlığıyla yapılan duyuruda, üniversite kampüsündeki kantin ve kafeteryalarda, İsrail'in Gazze saldırılarını destekleyen markalara ait ürünlerin satışının durdurulduğu bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: AA