RTÜK’ün de milli ve manevi değerlere hassasiyeti takdire şayan; yapıştırmış cezaları hemen. RTÜK Kızıl Goncalar dizisine “toplumun milli ve manevi değerlerine” aykırılıktan % 3 idari paracezası, iki kez de program durdurma cezası verdiğini duyurdu. Helal olsun. Şimdi tüm değerler kurtuldu, ve insanlarımız doğruluk timsali ve ahlak örneği olacak. 

Kızıl Goncalar'ın ilk bölümünde hocanın, Kur'an okumayı aniden kesip pencereye koşan öğrencisini hiddetle yere savurduğu sahnedeki olay elbette hoş değil, belki gerçekten birisinin anısıdır belki kurgudur, ki birisinin anısı olsa bile muhtemelen bire on katılarak aktarılmıştır, bunların hepsi mümkün çünkü çocuk ve gençlerin eğitim süreçleri gerçekten zor süreçlerdir, ne yaparsanız yapın zaman zaman öğretmen ve öğrenciler arasında istenmeyen sorunlar yaşanabilir, üstelik bu eğitimin Kur'an eğitimi olması, fen, sanat, spor eğitimi olması da fark etmez, mesela başarılı doktorlar, sporcular, müzisyenler de yoğun çalışmalar, daha iyi olmaları için zorla/n/malar vb ile yetişiyor, oralardan anılar derlense de dizilik malzeme çıkabilir, zaten ikinci bölümde kara tahta önünde bir mantık problemi sahnelenmiş, yakın tarihin gerçek acılarından birine tabir yerindeyse hem nalına hem mıhına vurarak hem de sanatsallığı koruyarak değiniyor, tabi düşünmek ve anlamak amacıyla izleyenler için

Hasılı cehalet bir kara bataktır, din ile iman ile ilgisi yoktur cehaletin, dolayısıyla ister sosyal medya ister başka bir yer, hangi mecrada olursa olsun, sonuçta kurgusal bir senaryo metnine dayalı olan dizi/ler üzerinden ne toplumsal farklılıklar kaşınmalı ne de izleyiciler, izlediklerini "vay be, gördün mü değerlerimize nasıl da hakaret ediyor" diye anlamalıdır. 

Asgari ücret: 

Asgari ücret ve memur maaş zammı ne kadar yüklü olursa faiz indirimi de o kadar gecikir çünkü enflasyon yüksek seyretmeye devam eder. Ücret artışlarının enflasyon oluşturmadığını iddia etmek bir cismi elinizden bıraktığınızda yere düşmez demekten farksız. Bu kısır döngü kırılmalı.

Bu yeni açıklanan asgari ücretle $ kurunun bir kaç ay içinde 40 TL'ye çıkacağını öngörmek mümkün. Şimdi buradan soruyorum. Bunun kime ne faydası olacak? Asgari ücret siyaset dışına taşınmalı artık. Siyasiler değil işçi-işveren belirlemeli asgari ücreti.