Apple, İphone 16 lansmanıyla birlikte İOS 18 kararlı sürümünü de dağıtıma başladı. İOS 18 kararlı sürümü sonrasında ise radikal bir karar verdi ve İOS 17’ye geri dönüş yolunu da kapatmış oldu. Yani kullanıcılar İOS 18 yükledikten sonra İOS 17’ye geri dönemeyecek. 

SÜREÇ SONA ERDİ

Apple yeni bir İOS sürümü yayınladıktan sonra bir süreliğine de olsa kullanıcıların hrhangi bir hata ile karşılaşması göz önünde bulundurarak eski sürüme geri dönmesi için dönüş yolunu kapatmıyordu. 

Apple genellikle yeni bir iOS sürümü yayınladıktan sonra bir süreliğine önceki sürümü “imzalamaya” devam ediyordu. Bu sayede kullanıcılar, yeni sürümde karşılaşabilecekleri hata veya uyumsuzluklara karşı eski sürüme geri dönebilirdi. Ancak iOS 17 için bu süreç sona erdi.

Bu durum ise iOS 18’deki sorunlardan kaçınmak veya henüz güncellenmemiş uygulamaları kullanmaya devam etmek isteyen kullanıcılar için büyük bir sorun. iOS 18’e geçen kullanıcılar artık yeni işletim sisteminde kalmak zorunda.

Apple şimdilik tek istisnayı iPadOS 18 güncellemesinin ardından kilitlenme sorunları yaşayan M4 iPad Pro kullanıcılarına uyguluyor. Şirket, bu cihazlar için iPadOS 17.7’ye geri dönme imkanı sunmaya devam ediyor. Hatta iPadOS 18’in geri çekildiğini hatırlatmak gerekiyor.

Güncelleme konusunda kararsız kalan iPhone sahipleri, iOS 17.7’de kalmaya devam edebilir. Ancak iOS 18’in sunduğu yeniliklerden faydalanmak isteyenlerin sorunlara karşı hazırlıklı olması gerekiyor.

Kaynak: ekolhaber.com.tr