Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada son bir haftada 93 kilo 209 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Bingöl İl Emniyet ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından 30 Ekim-6 Kasım tarihleri arasında il genelinde yapılan çalışmalar sayesinde bir tarafta uyuşturucu tacirlerine büyük bir darbe vurulurken, diğer tarafta ise yapılan denetimler sonucunda aranması bulunan şüpheliler gözaltına alındı.

UYUŞTURUCU TACİRLERİNE GÖZ AÇTIRILMIYOR

bingol-vali-jandarma-uyusturucu-operasyon-1

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'nın yapmış olduğu açıklamada, uyuşturucunun Bingöl'den uzaklaştırılması için canla başla mücadele edildiği belirtilirken, Narkotik Suçlarla Mücadele birimleri tarafından 57 kilo 551 gram kubar esrar, 35 kilo 658 gram toz esrar, 5.21 gram metamfetamin, 2 bin 134 gram skunk ve 2 gram bonzai maddesinin ele geçirildiği bildirildi.

Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından genel asayişin sağlanmasına yönelik yapılan çalışmalarda ise 72’si yabancı, toplam 75 bin 281 şüphelinin sorgulaması yapıldı. Bunlar içerisinde 255 şüphelinin aranmasının bulunduğu, 12'sinin gözaltına alındığı ve 5 şüphelinin tutuklandığı açıklandı. Ayrıca 6 bin 880 araçta denetleme gerçekleştirildiği ve 930 araca cezai işlem yapılarak, 56 aracın trafikten men edildiği duyuruldu.