Türkiye’de Göztepe forması giymiş olan Portekiz Milli Takımı'nın eski kalecisi Beto, Türkiye Milli Takımı’nın başına Vincenzo Montella’nın gelmesiyle birlikte taktiksel olarak güçlendiğini belirtti. Beto, kırmızı-beyazlıların bu sayede tehlikeli bir takıma dönüştüğünü ifade etti.

KARŞILAŞMA ÖNCESİ AÇIKLAMALAR

Sporting Lizbon, Porto, Braga, Sevilla gibi takımlarda forma giyen ve Süper Lig’de Göztepe'de oynayan Beto, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ikinci maçında Türkiye ile Portekiz arasında oynanacak karşılaşma öncesi İhlas Haber Ajansı’na (İHA) konuştu.

Beto Portekiz Kaleci 21062024 Iha (1)

"MONTELLA, TÜRKİYE'YE TAKTİK DİSİPLİN KAZANDIRIYOR"

Türkiye'nin Gürcistan karşısındaki performansını değerlendiren Beto, “Bu Türkiye, önceki yıllardan biraz farklı. Montella, Türkiye'ye ihtiyaç duyduğu taktik disiplini sağlıyor. Yetenekli oyuncular her zaman vardı” dedi.

TÜRKİYE'NİN GELİŞİMİ

Portekiz'in dünyanın en iyi takımları arasında olduğunu vurgulayan Beto, “Portekiz, bu turnuvanın favorilerinden biri. Ancak Türkiye Milli Takımı da çok gelişti ve bu onları tehlikeli hale getiriyor. Türkiye, Portekiz’e karşı sürpriz yapmaya çalışacak” ifadelerini kullandı.

"TAKTİKSEL ZAYIFLIK ÇÖZÜLDÜ"

Beto, Türk oyuncuların doğal yeteneklerinin Portekiz karşısında güçlü bir avantaj olabileceğini belirterek, “Türkiye'nin önceki yıllarda sahip olduğu taktiksel zayıflık Montella tarafından çözüldü. Bu da Türkiye'yi çok daha rekabetçi kılıyor” dedi. Turnuvada Türkiye'nin ne kadar ileri gideceğinin ise kazanma arzusu ve kararlılığa bağlı olduğunu ekledi.

Beto Portekiz Kaleci 21062024 Iha (3)

TÜRKİYE'DE ÖNE ÇIKACAK OYUNCULAR

Beto, Türkiye Milli Takımı’nda dikkat çeken ve turnuvada öne çıkacağını düşündüğü oyuncular hakkında, “Bu şampiyona, Türkiye'nin gücünü göstermek için bir fırsat. Özel bir isim vermiyorum çünkü birçok oyuncu öne çıkıp patlama yaşayabilir” dedi.

"PORTEKİZ İNANILMAZ BİR OYUNCU KUŞAĞI YETİŞTİRDİ"

Portekiz Milli Takımı hakkında da konuşan Beto, “Portekiz, Cristiano Ronaldo ve Pepe gibi deneyimli oyuncularla kendisini günümüzün en komple takımlarından biri haline getirdi. Başarıları, ortaya koydukları zihniyet ve kararlılığa bağlı” dedi.

RONALDO'YA ÖVGÜ

Portekiz’in dünyaca ünlü yıldızı Cristiano Ronaldo hakkında övgü dolu sözler sarf eden Beto, “Cristiano gerçek bir şampiyonun zihniyetine sahip ve her zaman gol atmak istiyor. Sahaya çıktığı her an gol atma ihtimali çok yüksek” ifadelerini kullandı.

A Milli Futbol Takimi 21062024 Iha

TÜRKİYE'NİN EURO 2024 KADROSU

KALECİLER: Altay Bayındır, Mert Günok, Uğurcan Çakır
DEFANS: Mert Müldür, Zeki Çelik, Abdülkerim Bardakcı, Ahmetcan Kaplan, Merih Demiral, Samet Akaydin, Ferdi Kadıoğlu
ORTA SAHA: Hakan Çalhanoğlu, İsmail Yüksek, Kaan Ayhan, Okay Yokuşlu, Orkun Kökcü, Salih Özcan
FORVET: İrfan Can Kahveci, Yunus Akgün, Kenan Yıldız, Kerem Aktürkoğlu, Arda Güler, Barış Alper Yılmaz, Bertuğ Yıldırım, Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy, Yusuf Yazıcı